CHOCKEN: VM kan ställas in – sex turneringar redan inställda

Igår kom beskedet att Hockey-VM kan ställas in, något den schweiziska tidningen Blick var först att rapportera om. Redan nu är sex VM-turneringar inställda av IIHF.
– Vi väntar till den 15 mars för att se hur den här pandemin utvecklas, säger René Fasel, IIHF:s ordförande till Blick.

Hockey-VM kan ställas in, det rapporterade Sportbladet igår. Det är oro för coronaviruset som gör att internationella ishockeyförbundet, IIHF, går i såndana tankar. Inom två veckor hoppas IIHF kunna lämna besked om hur det blir med VM i Zürich och Lausanne i maj senare i vår.

– Vi har tät kontakt med arrangören för att analysera situationen. Vi väntar till den 15 mars för att se hur den här pandemin utvecklas, efter det kanske vi kan säga mer, säger René Fasel IIHF:s ordförande till Blick.

Sex VM-turneringar inställda

IIHF har redan tagit beslut om att ställa in sex VM-turneringer. Det är två turneringar i Dam-VM: Division 1, grupp B i Katowice, Polen och division 2, grupp A i Jaca, Spanien. Även fyra pojk-VM under 18 år ställs in. Det gäller turneringarna: Division 1, grupp A i Tallinn, Estland, division 2, grupp B i Sofia, Bulgarien, division 3 grupp A i Istanbul, Turkiet och division 3, grupp B i Kockelscheuer, Luxembourg.

Ett sjunde mästerskap, Herr-VM division 4 som skulle ha spelats nu i Kirgistan ställdes in, men det av Kirgistans regering på grund av coronaviruset.

Enligt IIHF ligger dock Dam-VM i Halifax och Truro i Kanada fast enligt schemat 31 mars till 10 april. Huruvida Dam-VM Division 1A i franska Angers 12 till 18 april kommer att spelas eller inte finns det ingen uppgift om än.

Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt väntar med att uttala sig om VM.

– Vi väntar med att kommentera till dess det finns något beslut i frågan, säger han till Sportbladet.

IIHF:s medicinska kommisson har träffats sedan 1 mars i Ungerns huduvstad Budapest.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN