ANALYS: Så slutar VM – lag för lag

0
680
Foto: Bildbyrån

1. Kanada
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Kanada får trots allt ses som favoriter med tanke på vilket lag de har tillgång till. Med NHL-stjärnor som Claude Giroux, Ryan O’ Reilly och Nathan MacKinnon bör man vinna denna turneringen, med tanke på att det inte är speciellt många andra länder som besitter liknande forwardssidor. Ett stort frågetecken för målvaktssidan, dock.

2. Sverige
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Ingen i turneringen har bättre backbesättning än vad Sverige har. Victor Hedman är en av världens bästa backar, lägg därtill att Sverige har ytterligare två världsbackar i Ekman Larsson och Klingberg. För att Tre Kronor ska gå långt i turneringen krävs det att målvaktsspelet klaffar och att William Nylander hittar formen lagom till slutspelet.

3. Ryssland
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Ingen Ovechkin, ingen Malkin, men trots det är Ryssland tippat topp tre. Flera NHL-stjärnor har tackat nej, men spelarna från den inhemska ligan håller väldigt hög klass. Forwardsstjärnorna Sergei Mozyiakin och Nikita Kucherov har haft rekordsäsonger i KHL respektive NHL. Kan de tillsammans med spelare som Kovalchuk och juniorstjärnan Kaprizov bära Ryssland på sina axlar?

4. USA
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Amerikanarna har trots avhopp från Kane och Matthews fått ihop en väldigt bra trupp. Stjärnnamnen Johnny Gaudreau, Jacob Trouba, Jack Eichel samt målvakten Jimmy Howard är bara några av stjärnorna USA förfogar över. Laget kommer överraska rejält då dem slår ur underläge, vilket inte hör till vanligheterna.

5. Tjeckien
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Har imponerat inför turneringen och det verkar som att man för första gången på länge fått ihop gruppen. Dessutom tackade forwardsstjärnorna Jakub Voracek och David Pastrnak ja. Lägg därtill att man har en del inhemska spelare som håller hög klass, det tillsammans med en storspelande målvakt bör räcka till en femteplats i turneringen. Backsidan är ett stort frågetecken.

6. Finland
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Finnarnas lag imponerar inte. Patrik Laine som vann VM:s poängliga ifjol tackade nej på grund av trötthet och flera andra NHL-stjärnor har valt att avstå. För grannarna i öst lär VM bli ett fiasko med tanke på tidigare års resultat. Det enda som talar för att Finland ska gå långt är att man slår ur underläge. Får man ihop gruppen och man får ut den maximala förmågan av sina spelare, kan det möjligtvis räcka längre än en kvartsfinal.

7. Schweiz
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Schweizarna har en förmåga att överprestera när det vankas VM. Gör man det även i år? Tveksamt, de andra lagen är på förhand bättre än tidigare år och jag har svårt att se att Schweiz ska gå längre än kvartsfinal. Den inhemska stjärnan Andreas Ambühl är alltid bra och det ska bli kul att se hur han kan lyfta sitt land i detta mästerskap.

8. Tyskland
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag

– Hemmanationen lär vara stärkt av hemmaplansfördelen. För en lite mindre hockeynation som Tyskland, tror jag man gynnas av publiktrycket med massor av skrikande tyskar på läktarna. NHL-spelarna Dennis Seidenberg, Tobias Rieder samt målvakten Tomas Greiss har stor press på sina axlar. Det krävs att dem levererar ifall det ska bli en skräll.

9. Slovakien
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Det blir ett mellanår för Slovakerna. På pappret har man ett ganska mediokert lag och man kommer inte skrälla mot stornationerna som har ett mycket bättre lag på förhand. Det gäller för slovakerna att få rätt på försvarsspelet om man vill ta sig längre än gruppspel.

10. Danmark
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Danskarna har ett bra lag på pappret i årets VM. Man är förstärkt av NHL-spelaren Nikolaj Ehlers, son till den förre legendaren Heinz Elehrs. Dessutom har man många toppspelare i de europeiska toppligorna. Men för att Danmark ska kunna ta sig vidare från gruppspelet måste målvakterna prestera på sin högsta förmåga i karriären.

11. Norge
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Norge är som alltid ett ovisst lag. Spelarkvaliten varierar, men laget domineras av SHL- spelare. Viktigt att lagets enda NHL-spelare Andreas Martinsson, tillsammans med tidigare Djurgårdens succespelare Patrick Thoresen och bröderna Olimb kommer upp i nivå. Då kan Norge överraska

12. Lettland
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Letterna imponerar ofta i VM. På pappret har man ändå ett hyfsat vasst lag med många spelare som till vardags hör hemma i KHL. Lägg därtill NHL-spelaren Zemgus Girgensons som imponerat i NHL den gångna säsongen.

13. Vitryssland
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Vitrysslands trupp består av stora delar av inhemska spelare där de flesta spelar i KHL till vardags. Bröderna Kostitsyn är några man bör hålla ögonen på och prickar dem formen lär Vitryssland ha en stor chans att hamna högre upp på denna rankingen när VM är slut.

14. Slovenien
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Slovenien har en förmåga att skrälla när man möter lite bättre lag. Det talar för att man kommer före lagen under sig på denna ranking. Ligger stor press på den stora stjärnan i Slovenien, Ziga Jeglic som måste leverera om man ska ha en chans.

15.Frankrike
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Franskarna har inte imponerat inför turneringen och på förhand är det mycket svårt att se att Frankrike inte ska hamna sist i sin grupp. Man har ingen riktig spets och ifall man ska undvika jumboplatsen krävs det ett mirakel.

16. Italien
ANALYS: Så slutar VM - lag för lag
– Italienarna har inte mycket att sätta emot när de andra lagen trummar på. Italien som hockeynation går framåt, men i det här mästerskapet ska man inte ha en chans. Det kan bara sluta på ett sätt, Italien kommer sist.

Vem tror du vinner VM? Kommentera i kommentarsfältet nedan.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.