HOCKEY-VM: Enormt intresse till Tre Kronors matcher

Sverige kommer för första gången att spela ishockey VM på dansk mark. Om två månader när turneringen drar igång i Köpenhamn och Herning så är intresset enormt hos de danska fansen och framförallt till Sveriges matcher.

Det är lite mer än två månader kvar till ishockey VM. Och det har i dagsläget redan sålts över 250.000 biljetter till det största danska sportevenemanget någonsin. De flesta av dessa biljetter har sålts i Royal Arena där Sverige spelar sina matcher. Samtidigt så är det redan nu utsålt till matchen mellan Sverige och Ryssland.

  • Många danskar har en förkärlek för Tre Kronor som härstammar ända från 80- och 90-talet, då det danska ishockeylandslaget inte hade samma status som det har i dag. På den tiden var det därför naturligt att överföra sin kärlek till det svenska landslaget och den kärleken består fortfarande många år senare. Det kan vi tydligt se på biljettförsäljningen till Sveriges gruppspelsmatcher i Royal Arena, där riktigt många danskar kommer att se de regerande världsmästarna, vilket också har inneburit att vi nu kan meddela att det är utsålt till matchen mot Ryssland. Säger Maja Grimnitz, Försäljnings- och marknadschef för Ishockey VM 2018.

Folkfest väntar i Danmark

När försäljningen av biljetter till enskilda matcher släpptes så gav det en extra boost till den redan stora biljettförsäljningen. Bara under några veckor i februari så såldes mer än 50.000 biljetter till enskilda matcher.

-Danskarna är fortsatt den grupp som har köpt flest biljetter, men under de senaste två veckorna har försäljningen gått starkt på de utländska marknaderna. I båda värdorterna kommer det att vara stora fanzoner med massor av fest och färger, och det är inte att överdriva att påstå att det kommer att bli en internationell folkfest. Ishockey-fans har ett ganska speciellt sätt att festa på, och det kan kort karakteriseras som ”axel mot axel”, trots olika nationaliteter. Så det blir utan tvekan en enorm upplevelse att vara i fanzonerna före, under och efter matcherna, säger Maja Grimnitz, som pekar ut Sverige, Finland, Ryssland, Tyskland och Schweiz som de länder som hittills har köpt flest biljetter utöver danskarna.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN