KRÖNIKA: CHL är definitionen av ”hockeymördare”

Var är respekten? Under gårdagens final mellan tjeckiska Mountfield och Frölunda skedde en incident som blev mer omtalad än själva matchen. Arrangörerna placerar medvetet en bil framför den tillresta bortaklacken som skymmer sikten totalt. Hur kommer det sig att supportrar alltid hamnar längst ner i pyramiden?

Champions Hockey Leauge, den turnering som endast de ”bästa av de bästa” inom europeisk hockey får delta i har inte fått den framfart som initiativtagarna trodde det skulle få när turneringen startades. Supportrar lockas helt enkelt inte av ligan. Om det beror på speltider, lag eller prestige är lika bra att låta var osagt. Det som däremot går att påpeka är den ofantliga respektlösheten mot supportrar under gårdagens final. Hur tänker en liga som behöver så positiv kritik som möjligt placerar en bil framför den tillresta bortaklacken? Anses kommersiella syften vara så mycket viktigare än de supportrar som faktiskt gör att initiativet blir möjligt?CHL är nu mer definitionen av äkta ”hockeymördare”

Supportrar är längst ner i pyramiden 

Igår vaknades det CHL-final mellan regerande mästarna Frölunda och tjeckiska Mountfield. Finalen innebar att de supportrar som tillhörde Frölunda fick ta ledigt från jobb och skola för att resa ner till Tjeckien. En resa som innebär att transport, hotell, matchbiljetter och tillhörande utgifter behöver garanteras för att det ens ska bli möjligt att förhoppningsvis se sitt lag bärga hem titeln som CHL-mästare. I och med den omfattande resan bör det förväntas att de tillresta supportrarna behandlas med ytters respekt och samtidigt får en sådan upplevelse att framtida CHL-matcher blir ett måste snarare än ett kanske för supportrarna. Men så blev det inte.

När bortasupportrarna anlände till arenan möttes de av en stor bil som skymde delar av sikten ner på plan. Bilen stod placerad precis framför bortaklacken som inte hade en chans att se matchen om oturen innebar att de tvingades stå långt ner i trappen. Sponsorbilen, som arrangören medvetet ställt på den plats den stod på talade om för att supportrarna att oavsett ert engagemang och ekonomi, alltid kommer komma längst ner i pyramiden.

Det räcker alltså inte med att sätta loggor på varje ledig del av lagtröjorna, byta namn på arenor samt ha reklamavbrott och grafik sponsrad av olika företag. Dessutom ska hockeymiljön, som bara går att uppleva på plats i arenan, begränsas och förstöras med dessa typer av produktplacering.

CHL är definitionen av ”hockeymördare”

Det är helt oförståligt, och respektlöst, att behandla supportar på ett sådant förkastligt sätt. Att de som lägger ner all sin lediga tid till att skapa en helt otrolig miljö i arenan, individer vars engagemang inte går att köpa, alltid kommer sist. Sedan går det även att spekulera kring hur en liga som CHL, en liga som behöver all positiv engagemang och kritik som den kan få, tillåter denna typ av beteende? Frölundasupportrarna fick lyckligtvis tillslut se, eller ja, rättare sagt höra, sitt lag ta hem titeln som CHL-mästare. Den lilla respekt som möjligtvis var på väg att växa fram från turneringen, är nu kastad i soptunnan.
När tillresta supportrarna skanderade ”Hockeymördare” mitt under matchen, sade det en hel del om hur Frölundasupportrarna kommer att engagera sig i CHL i framtida turneringar.

Grattis CHL, ni är officiellt ännu sämre och ännu mer ointressanta än ni var innan gårdagens. Gör om och gör rätt, vinnarna alltid i försa hand vara supportrarna. Allt annat är tjänstefel!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − 8 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN