Djurgården fixade en femetta hemma mot tyska storlaget

Djurgården skaffade sig ett bra utgångsläge efter seger på Hovet under tisdagen. Champions league – kvartsfinalen mot Red Bull München slutade 5-1 till Djurgården. Detta var den femte raka segern för Stockholmarna.

Efter en trög start i SHL har det börjat lossna för mesta mästarna. Fyra raka segrar i ligan och under tisdagen vann laget med X-X mot Red Bull München i CHL – Kvartsfinalen. Detta betyder att Djurgården skaffat sig ett mycket bra utgångsläge inför returen i södra Tyskland nästa vecka.

Under den första perioden i matchen på Hovet visade Djurgårdspubliken upp en banderoll ”Bevara 51%-Regeln – Schiss Red Bull”. Något Hockeybladet.nu rapporterade om här. På planen var hemmalaget det bättre laget och framförallt det effektivaste. Dessutom visade Djurgården upp fem olika målskyttar under matchen mot det tyska storlaget.

Publiken lyser fortfarande med sin frånvaro 

Nu är Stockholmarna väldigt nära ett avancemang till semifinalen i Champions Hockey League, dock lyser publiken fortfarande med sin frånvaro. Med ett publiksnitt i SHL på över sextusen åskådare per match kom det endast 1 796 till kvällens möte. Ett femtiotal av dessa från Bayern.

I Frölundaborg förlorade de regerande mästarna Frölunda med 2-3 hemma mot Biel-Bienne. Göteborgarna tog dock in ett 0-3 underläge till förlust med endast ett mål inför returen i Schweiz.

Det tredje svenska laget Luleå Hockey spelar sin match senare i kväll borta mot Lausanne.

CHL:s hemsida 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton + 18 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN