CHOCKEN: Svedberg målskytt när Skellefteå gjorde självmål

Niklas Svedberg, målvakt i Djurgården blev oväntad målskytt i CHL-matchen mot Skellefteå. Målet betydde kvittering till 3-3 i mitten av den tredje perioden.

En mycket lustig situation utspelades i Skellefteå Kraft Arena. Bortalaget Djurgården fick en avvaktande utvisning och sedvanligt plockade Skellefteå ut målvakten för att ta chansen i spel sex mot fem. Dock blev Jesper Pudas en olyckskorp när han råkade slå in pucken i egen kasse.

Chocken kom sedan när sekretariatet rapporterade om vem som blivit målskytt eftersom man inte kan göra självmål i ishockey. Det var ingen mindre än Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg. Han var nämligen den sista djurgårdaren på pucken.

Ingen unik situation

Att spelare gör självmål inom ishockeyn eller att målvakter gör mål är inget unikt. Dock har det nog aldrig hänt i ett sådant avgörande läge. Förutom målet gör Svedberg en otrolig insats med 38 räddningar matchen igenom. – Det var ett regelrätt mål, inga konstigheter säger Robert Ohlsson efter matchen till CHL. – Regeln är ju så, så det är bara att tacka och ta emot säger målskytten själv till SVT.

Matchen slutade 3-3 och returen spelas den 19:e november i Stockholm.

I Karlstad vann Färjestad den första matchen mot Frölunda med 6-3 och matchen mellan SC Bern och Luleå är mållös efter en period.