CHL: Jag hoppas innerligt att svenskarna kan hitta till arenorna

0
670
Foto: Simon Eliasson /Bildbyrån

Första spelhelgen är över för de svenska CHL-lagen ute i Europa. Djurgården och Färjestad tog full pott när de besegrade Vienna Capitals samt GKS Tychy och Banská Bystrica samt Ambri-Potta.  

Värre blev det för regerande CHL-mästarna från Göteborg, Frölunda HC som inledde med en strafförlust mot Graz och följde upp det under söndagen med en förlust mot Mountfield. Båda matcherna spelades hemma i Frölundaborg.

Skellefteå hade inte heller någon bra helg då de visserligen vann mot Bern på straffar, dock följdes det upp med en skrällförlust mot det franska laget Grenoble. Rivalen Luleå tog en seger och en förlust. Helgen inleddes med en strafförlust mot Augsburger och följdes upp med en seger på söndagen mot Tygri Liberec.

Publiken sviker fortfarande

Den högsta publiksiffran för de svenska hemmalagen noterades Frölunda för då de under söndagens match mot Mountfield hade 3 895 åskådare på plats. Detta är dock endast 38 procent av var snittet var i grundserien i SHL förra säsongen. Sämst (om man får skriva så) var Färjestad som endast lockade 33 procent av de ordinarie SHL-besökarna. De som lyckades bäst var Luleå med 56 procent.

Redan nu på torsdag fortsätter CHL med bortamatcher för Skellefteå, Frölunda och Färjestad. På fredag tar Djurgården emot Vienna Capitals hemma på Hovet medan Luleå åker till Tyskland och tar sig an Augustburger.

De europeiska lagen blir bättre och bättre

I en intervju som Hockeybladet hade innan turneningen startade med Håkan Loob så berättade han om vad som är tjusningen med CHL. Han hade även en önskan att den svenska publiken skulle hitta till arenorna. Här nedan kan ni se hela intervjun med den forna stjärnan.

HTML5 Video Player

Läs mer om CHL här >>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.