CHL: Här är turneringens All-star Team

Det är finaldags i CHL och dags att ge er turneringens All-star Team. Här är Hockeybladets utnämningar. Håller du med?

Med endast finalen kvar i CHL, ger vi er turneringens All-star Team, signerat Hockeybladets Tomas Hedlund. En målvakt, två backar, tre forwards och en tränare tar plats i laget.

Målvakt

Marek Mazanec, Mountfield, är den målvakt som stått för flest räddningar under turneringen så här långt. Hans 264 räddningar är 45 fler än finalkollegan Johan Mattsson i Frölunda. Mazanec har dessutom hållit nollan tre gånger, det är också bäst i turneringen. Han har låga 1,37 i insläppta mål. De som är bättre på den statistiken har spelat betydligt färre matcher än Mazanec. Det är samma sak med räddningsprocenten. Han har stått elva av Mountfields tolv matcher så här längt i turneringen.

Backar

Olle Alsing, Djurgården, poängbäst av backarna i CHL 15 poäng är fyra poäng bättre än nästbästa back. Alsing har dessutom flest assists av alla backar. Därför tar han en av de två backplatserna i All-star Team.

Daniel Sondell, Luleå, bäst bland backarna med två powerplaymål. Näst bästa i plus/minus-statistiken. Många blockade skott och en speltid på över 20 minuter per match. Inte den som spelar mest, men betyder otroligt mycket för sitt Luleå.

Forwards

Ryan Lash, Frölunda, leder poängligan i CHL, har flest assist av alla i ligan. Spelar mycket, har en stark plus/minus-statistik.

Joel Lundqvist, Frölunda, vad ska man säga om Frölundas lagkapten? Han är tränarens förlängda arm ute på isen, i båset och i omklädningsrummet. Han leder sitt lag till ännu en titelmatch. Det är svårt att peta honom, även om han inte toppar speciellt många ligor.

Milan Gulas, Pilsen, årets skyttekung i CHL. Laget åkte ur redan i gruppspelet, trots det leder han fortfarande skytteligan med åtta mål. Dessutom sätter Gulas hela 40 procent av skotten han skjuter.

Tränare

Roger ”Houdini” Rönnberg, Frölunda, tog laget ur brygga inte bara en gång i slutspelet, utan tre gånger. Värst var det i kvartsfinalen när de var tvungna att ta ut målvakten i slutet för att komma ikapp Biel-Bienne. Eller när man låg under med 6-3 i åttondelen mot Färjestad, den vände Frölunda genom segern med 8-2. Nu har han lett laget till den andra raka finalen. Vem vill inte ha ”Mr Houdini” i båset?

Hur ser ditt All-star Team i CHL ut?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN