CHL-GUIDE: De kan de svenska lagen möta i åttodelsfinal

Imorgon fredag är det dags för slutspelslottning i CHL och alla fem svenska lag är vidare till slutspel. De kan de svenska lagen få möta redan i åttondelen.

Nu ska se svenska lagen i CHL få sina motståndare i slutspelet i CHL. Dessutom kommer hela slutspelsträdet att lottas och man kan se vägen till final på en gång.

Bara en regel

Slutspelslottningen i CHL har bara en regel, det är att lagen från samma grupp i gruppspelet inte kan mötas redan i åttondelsfinalen. Däremot kan man möta lag från samma liga.

Gruppvinnarskålen innehåller tre svenska lag, de regerande mästarna Frölunda, Luleå och Skellefteå. I skålen med grupptvåor hittar vi Djurgården och Färjestad.

Svenska lagen

Djurgården kan inte möta Mannheim, Frölunda får inte möta tjeckiska Mountfield, Färjestad kan inte ställas mot München, Luleå slipper grupptvåan Augsburg och Skellefteå ställs inte mot Bern.

Drömlottningar

Frölunda hoppas nog på tyska Augsburg eller tjeckiska Pilsen. Det är nära bra flygplatser och relativt lätta motståndare.

Färjestad har varit på den slovakiska landsbygden och har nog samma förhoppningar som Frölunda. Lägg därtill tjeckiska Mountfield. Alla tre är bra resor och motstånd som inte bör skrämma allt för mycket.

Luleå har nog förhoppningar på att få Djurgården eller Tappara. Bra resor och motstånd som lockar publik. Luleå har haft relativt lätt mot Djurgården, även om man förlorade senast.

Djurgården åkte på en liten bajsmacka när de inte tog poäng mot Mannheim i sista omgången. Kan ställas mot tre svenska lag, tre lag från Schweiz och ett tyskt lag. Djurgården hoppas troligen på Biel-Bienne, en relativt enkel resa. Bästa resan skulle vara München, kanske även publikt.

Skellefteå vill nog möta Luleå redan i åttondelen. Mycket kort resa, starka känslor. Även Tappara kan locka västerbottningarna.

Mardrömslottningar

Frölunda har byggt upp en bra bas för CHL och vill nog helst slippa svenskt motstånd så länge som möjligt. Sedan är nog inte Minsk från Vitryssland någon drömmotståndare.

Färjestad slipper nog helst Minsk. Klubben håller dessutom på att bygga upp CHL och troligen mår man bra av att slippa svenskt motstånd.

Luleå vill inte möta annat svenskt motstånd än Djurgården, Minsk står inte heller det på topplistan över drömmotstånd.

Djurgården slipper helst svenskt motstånd, de vill heller inte möta Lausanne.

Skellefteå vill inte åka till Schweiz igen, sedan slipper de nog helst München också.

Seedningsgrupper

Gruppvinnare – Pot A Grupptvåor – Pot B
Luleå Djurgården
Skellefteå Färjestad
Frölunda Bern (SUI)
Biel-Bienne (SUI) Tappara (FIN)
Zug (SUI) Pilsen (CZE)
Lausanne (SUI) Mountfield (CZE)
Mannheim (GER) Augsburg (GER)
München (GER) Minsk (BLR)

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN