CHL: Frölunda hoppas på fullsatt finalmatch i Scandinavium

På tisdagskvällen tog Frölunda sig till final i Champions Hockey League när de slog ut tjeckiska HC Plzen inför en nästan fullsatt Home Monitoring Aréna. Det är göteborgarnas fjärde (!) final i turneringens blott femåriga historia, och Roger Rönnberg tror på en final i ett fullsatt Scandinavium.

För det blir i Scandinavium som finalen kommer att äga rum meddelade Got Event under onsdagen. Frölunda har imponerat i årets upplaga av CHL och det var ett piggt gäng som närmast sensationellt slog ut ett favorittippat HC Plzen med totalt 9-4 i mål på två matcher. Detta rankade göteborgarna till bäst i turneringen och sålunda kommer finalen att spelas i Göteborg.

”Hem” till Scandinavium

Frölundas CHL-matcher brukar av tradition spelas i Frölundaborg men det finns ständigt en önskan att få spela i den ”riktiga” hemmaborgen – Scandinavium. Men med bokningar av både Melodifestivalen och Joe Labero så var det inte att ta för givet. Got Event har dock haft en dialog med Frölunda under en månads tid i ärendet och efter att Redbergslid gått med på att byta lokal i sitt möte med Kristianstad i Handbollsligan så hoppas Roger Rönnberg på en folkfest i ett fullsatt Scandinavium.

– Spelar Håkan Hellström i Göteborg, spelar Bruce Springsteen i Göteborg – ja, då betalar folk för det. Spelar Frölunda ett slutspel i Göteborg – så kommer man! Det är samma sak. Till en final så tror jag nog att vi fyller Scandinavium, säger Roger Rönnberg till GP.se.

Vilka som står för motståndet avgörs just nu. Den andra semifinalmatchen, som spelas mellan Red Bull München och Red Bull Salzburg, spelas när artikeln publiceras.

Finalen i Champions Hockey League spelas 5 februari.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN