CHL: Fortsatt svagt intresse när Göteborg slog Stockholm

CHL fortsätter att leverera glesa läktare i Sverige. Sammanlagt 5 947 såg semifinalerna, det är drygt hälften mot var Frölunda har i SHL. Dubbla bortasegrar blev det under tisdagen när Mountfield slog Djurgården och Luleå besegrade Frölunda. 

Under tisdagskvällen spelades de första matcherna av två i CHL-semifinalerna. Luleå tog en meriterad seger borta mot de regerande mästarna Frölunda. Nu blir det tufft för göteborgarna i returen i Norrbotten. Djurgården är illa ute efter 1-3 hemma mot tjeckiska Mountfield efter två mål av Matěj Chalupa. Nu blir det oerhört tufft för stockholmarna borta i Hradec Králové om två veckor. Efter matchen var tränare Robert Ohlsson besviken. -Tjeckiska lag är bra på att låsa mittzonen och där fastnar vi i dag. Vi gör för många misstag och det straffar oss säger han till SVT efter matchen.

Svenska lag har fortfarande oerhört svårt att dra publik till matcherna. I Frölundaborg var 3 564 plats och i Stockholm endast 2 383. Detta är långt under snittet mot vad lagen har i SHL. Därmed slog Göteborg Stockholm denna gång i publikkampen städerna emellan då det var över 1200 personer fler i Frölundaborg än på Hovet.

Returerna spelas 14 januari

Ohlsson får två veckor på sig att knäcka koden för att komma åt Mountfield, annars är äventyret över för denna gång. Dessutom har de ett tvåmålsunderläge att ta igen. Tjeckerna har faktiskt bara förlorat en enda match på hemmaplan i CHL. Det var mot Frölunda i gruppspelet.

Även Luleå har bara förlorat en enda match hemma i CHL denna säsong, det var i premiären mot Augsburger. På annandagen möttes lagen i SHL, då vann Luleå med 3-2.

Matcherna:
Mountfield HK vs Djurgårdens IF 18:00. Visas i SVT Play
Luleå HF vs Frölunda HC 18:00. Visas i SVT Play samt SVT2 och SVT24.

Läs mer om CHL här >>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN