CHL: Djurgården HALLÅ??!!

Djurgården förlorade hemma på Hovet i kväll med 3-6 mot Vienna Capitals. Dock så brydde sig ingen om det. Endast 2 123 personer på Hovet ikväll. 

Efter att ha förra helgen vunnit både i Polen mot Tychy och i Österrike mot nyss nämnda Capitals så var det Djurgården som var i förarsätet. Det började bra med 18-årige Albin Grewe som inledde målskyttet efter dryga tio minuter inför 2 123 åskådare på Hovet. Sedan blev det nattsvart. Djurgården förde visserligen spelet långa stunder och hängde även med resultatmässigt i två perioder.

Vinner borta – förlorar hemma

Hur man än vänder och vrider det så är det mål det handlar om. Efter att återigen, precis som förra året inlett med segrar på bortaplan så förlorar man hemma. Dessutom med hela tre mål mot sex. Djurgårdens tränare Robert Ohlsson påtalade just detta till Hockeybladet under upptaktsträffen om att de inte skulle göra samma misstag som förra säsongen – sedan så händer exakt samma sak igen.

Något som Ohlsson även pratade om var att man skulle vinna för att få publiken till arenan. Det har ju varit väldigt skald på läktarna i CHL för svenska klubbar. Nu vann ju laget borta förra helgen – men publiken sviker i alla fall. Endast dryga två tusen personer orkade masa sig till arenaområdet söder om söder. Där det i vanliga fall när Stockholms Stolthet spelar är det för det mesta fulla hus. Varför?

Dags för revansch på söndag

På söndag är det match igen. På Hovet igen. Djurgården spelar igen. Denna gång är det Tychy som väntas till en magisk hemmapublik. Eller kommer det eka precis som i dag, DJURGÅRN HALLÅ?!

Matchfakta 

Djurgården – Vienna Capitals 3-6 (1-1,1-2,1-3)
Skott: 28 – 23
Powerplay: 7-3
Publik: 2 123

Målskyttar Djurgården:
Albin Grewe
Anton Hedman
Marcus Högström

Målskyttar Vienna: 
Mark Flood
Nikolaus Hartl
Ty Loney
Sondre Olden
Taylor Valuse

Så ska DIF lyckas i Europa >>>
Läs mer om Djurgården här >>> 
Statistik från matchen här >>> 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN