CHL: Dags för semifinaler – de sänder matcherna

Det har blivit dags för semifinaler i CHL. I morgon tisdag går den första matchen av två i kampen om en finalplats. Sveriges television sänder matcherna live. 

Vi har kommit fram till semifinaler i Champions Hockey League. Imorgon tisdag spelas första omgången av två i kampen om en finalplats. Tre svenska lag är kvar i CHL -turneringen och svenskmötet mellan Frölunda och Luleå är först ut med start redan 18:00.

Fem svenska lag har blivit tre efter att både Skellefteå AIK och Färjestads BK tidigare fått lämnat turneringen. Kvar står Djurgårdens IF, Frölunda HC och Luleå HF. Nu inleds semifinalerna om vilka lag vi kommer att se i finalen senare i vår.

Frölunda HC – Luleå HF, SVT 2 – SVT24 och SVT Play

18:00 släpps pucken i Frölundaborg där Frölunda och Luleå gör upp om den ena finalplatsen. Matchen inleds i SVT2 för att sedan 20:00 gå över i SVT24. Hela matchen finns dock i sin helhet på SVT Play.

Frölunda är regerande mästare och även Luleå har ett mästerskapsguld sedan tidigare. Räkna med en tuff batalj i Frölundaborg under tisdagen. Hemmalaget gjorde dessutom ytterligare en vändning i kvartsfinalen när de tillslut slog ut Biel – Bienn efter 7-6.

Luleå gick till semifinal genom en tydlig seger mot Lausanne med sammanlagt 7-3. Returen spelas i Luleå den 14 januari.

Djurgårdens IF – Mountfield, SVT Play 

Det tjeckiska laget Mountfield är näst på tur för Djurgården. Matchen sänds i SVT Play med start 19:00 från Hovet i Stockholm.

Djurgården är för första gången vidare till semifinal i CHL och kämpar nu alltså om en helsvensk final senare i vår. Stockholmarna slog i kvartsfinalen ut München med sammanlagt 8-1.

Finalen spelas tisdagen den 4 februari 2020. 

Läs mer om CHL här >>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN