BESKEDET: Leksand bojkottar bortamatch i CHL

Leksand bojkottar bortamatchen i CHL mot Yunost Minsk, under förutsättning att den spelas på Belarusisk mark.
– Bakgrunden till beslutet att inte åka till Minsk och spela kan sammanfattas med att vi ser allvarligt på situationen i Belarus, säger Anders Hedbom, vd i Leksand.

Leksand bojkottar spel i Belarus mot Yunost Minsk i Champions Hockey Leauge, CHL, det meddelar klubben. Bland annat står säkerheten på agendan, men också hur befolkningen behandlas av regimen.

– Det finns flera aspekter av frågan där säkerheten är en del. Även det rådande läget och frågan kring mänskliga rättigheter. När dessutom det internationella ishockeyförbundet tidigare har beslutat att flytta årets VM från Belarus, var beslutet självklart även för oss som förening, säger Andreas Hedbom.

Inget besked

Idagsläget finns inget besked hur ärendet kommer att hanteras, men för Leksand var det en självklarhet att inte åka till diktaturen i Östeuropa.

– Internationella Ishockeyförbundet har tidigare tagit beslutet att inte spela herrarnas A-VM i Belarus. I dagarna har även det internationella skidskytteförbundet IBU flyttat höstens planerade premiärtävling från Belarus. Utifrån den informationen vi har att ta ställning till ser vi ingen anledning att göra någon annan bedömning än dessa aktörer när det kommer till idrottsevenemang på Belarusisk mark, och vi har därför beslutat att Leksands IF inte kommer att spela någon match i CHL på plats i Minsk, säger Claes Bergström ordförande i Leksands IF Ishockey AB till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi är inte ute efter att utesluta Yunost Minsk från CHL och kommer möta de på hemmais precis som alla andra lag.

Leksands grupp i CHL
Leksand ställs mot följande lag i Champions Hockey Leauge, CHL:
Oceláři Třinec, Tjeckien
Fribourg-Gottéron, Schweiz
Yunost Minsk, Belarus

Övriga svenska lag i CHL:

Frölunda, regerande CHL-mästare
Växjö, svenska mästare
Rögle, vice svenska mästare
Leksand, kom på tredje plats i SHL
Skellefteå, extraplatsen eftersom Växjö både vann serien och SM-guld

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN