AVSLÖJAR: Här är Crowns nya satsning

Projektet Crowns med Leif R Carlsson i spetsen gjorde en satsning mot KHL. Men misslyckades då anmälningstiden gick ut. Men än ger Crowns inte upp så lätt.

Det blev inget spel för Crowns i KHL då anmälningstiden gick ut. Men Crowns grundare Leif R Carlsson ger inte upp hoppet om KHL, ett samarbeta med länderna i Baltikum Estland, Lettland och Litauen är sedan tidigare inlett. Crowns köpte namnrättigheten till en landslagsturnering där flera baltiska nationslag medverkar i. Samarbetet skrevs på tre år och omfattar nio olika turneringar där minst ett svenskt lag ska delta varje gång. Först ut var Hammarby Hockey.

Kanske inte blir KHL överhuvudtaget

För att det överhuvudtaget ska bli aktuellt måste Crowns ha en affärsmodell. Carlsson menar på att det bristande ekonomiska intresset från Ryssland och det faktum att dom sa nej gör det svårt för Crowns.

– Nästan inget lag i KHL är affärsmässigt drift, som NHL var för ca 50 år sedan. Där stora företag som hade business och gick back. Det finns inget lag i KHL som tjänar pengar, säger Leif R Carlsson till Hockeybladet.

Nu kan Hockeybladet avslöja att om KHL satsningen även denna gång inte går hem, är siktet inställt på Sverige och en satsning mot SHL. R:et Carlsson menar på att om seriesystemet görs om så att två lag åker ur och två upp. Ja då är det absolut en lockande och intressant tanke.

– Jag var i Lidingö för 20 år sedan då gick vi från trean och åkte ur mot Timrå som gick upp till Elitserien så blir det enklare att slå sig in så absolut.

– Det måste finnas en sportslig chans där det finns möjlighet att slå sig in. Sen måste det framförallt gå marknadsmässigt och det gör det inte med KHL nu, avslutar Leif R Carlsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN