Förra leksingen om Forsbergs framfart: ”Gör bara drömmål”

Filip Forsbergs förra lagkamrat och barndomsvän från Leksand, Jacob de la Rose, såg Nashvilleforwardens båda mål mot Winnipeg i natt. Nashville har nu tvingat fram en sjunde avgörande. Åker de ut ur slutspelet kanske de gamla leksingarna återförenas.

Filip Forsbergs två mål i den senaste slutspelsmatchen spelade en stor roll till att Nashville kunde tvinga fram en sjunde avgörande mot Winnipeg Jets.

– Han gör ju bara drömmål nu för tiden. Inga returer längre. Såg båda målen han gjorde i natt och båda var ju riktigt fina mål. Har sett det där i tio år nu så jag är inte förvånad, säger Jacob de la Rose.

Om Nashville åker ur racet om Stanley Cup kanske Filip Forsberg sluter upp till VM. Eftersom att Jacob de la Rose är mitt uppe i turneringen skulle detta betyda att de återförenas i rinken igen. Men han är i varje fall inte helt säker på vilket av de två NHL-lagen som kommer åka ur slutspelet.

– Jag vet inte det är två av de bästa lagen som möts mot varandra i en otroligt bra serie, det kan gå hur som helst.

Canadiens hade inga problem

I vissa fall stoppas spelarna från att spela VM av klubbarna. Men Jacob de La Rose menar att hans klubb, Montreal Canadiens, inte hade några problem med att släppa honom till den internationella turneringen.

– I mitt fall så var det lugnt. De tyckte att det skulle vara roligt att få chansen och det tycker jag också. De var positiva till det. Även om jag inte har något kontrakt nästa år kände jag direkt att jag ville åka. Det är bara kul att vara här. Ska bara göra det bästa av det.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN