UNIK INBLICK: Så jobbar klubbarna inför NHL-draften

Chicago Blackhawks stod under midsommarhelgen som värdar för den årliga NHL-draften. Nu släpps den sista delen i mini-serien om klubbens jobb inför draften.

Som vanligt hölls för ett par veckor sedan den årligt återkommande NHL-draften. Det är alltså helgen där NHL-klubbarna får chansen att sno åt sig rättigheterna för världens största talanger. Årskullarna som gick under radarn för i år var –98:orna födda senare under året och de tidigare –99:orna. Värdstad för i år var Chicago och Blackhawks organisation. Vi fick under våren följa förberedelserna för GM Stan Bowman och hans ledarstab. Nu har den sista delen i mini-serien släppts med avsnittet från ”Dagen D”.

Unik inblick inför NHL-draften

Det är alltid något av ett hemlighetsmakeri runt såväl val av spelare som byteserbjudande i stridens hetta. Dock har Blackhawks den här gången dokumenterat arbetet inför draften och släppt material under veckorna inför. Vi har fått följa med scouter i serien ”On The Clock” i tre delar inför draften och till slut fått den avslutande delen. Vi har fått se allt från de första listorna, scouternas uppföljning av spelare, ”Draft Combine” där topptalangerna testas fysiskt inför draften och till sist drifthelgen med GM Stan Bowman i spetsen. I det sista avsnittet får vi höra snacket från klubbens chefsscout inför valen, samtalet med Dallas GM Jim Nill från golvet i United Center och mycket mer. Sevärt, minst sagt!

DEL 1: Making The List
DEL 2:
The Scouting Life
DEL 3: The Combine
DEL 4: The Draft

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN