”Hjälp mig!” – Hör Lias med mikrofon på NHL-campen

Efter genombrottet och SM-guldet draftades Lias Andersson av New York Rangers. Under klubbens development-camp utrustades han med en mikrofon. Lyssna och njut!

Hans pappa har 165 NHL-matcher på meritlistan. Snart så är Lias Andersson i världens bästa liga själv. Efter vårens SM-guld med HV71 så är han klar för spel i ”pappas klubb”, Frölunda. Först har han hunnit gå i NHL-draftens första runda och även avslutat dagarna på klubbens development-camp. I början på veckan släppte Rangers bilder från en internmatch och Lias var utrustad med en mikrofon.

Lias Andersson med mikrofon på campen

18-åringen var ett av två val i förstarundan för Henrik Lundqvists New York Rangers. Detta tillsammans med Filip Chytil. De två möts direkt i internmatchens första tekning bland annat. En annan sak de har gemensamt är att såväl Lias som hans blivande(?) lagkamrat har skrivit NHL-kontrakt under den senaste veckan. Lias är en i raden av svenskar som kritat på kontrakt i världens bästa hockeyliga efter midsommarhelgens draft.

De har skrivit NHL-kontrakt

Utöver Lias har bland annat Sebastian Aho efter många års väntan skrivit för New York Islanders, Timothy Liljegren var först av svenskarna i förstarundan att skriva på för Toronto och senast idag så skrev Erik Brännström på ett ”entry level-contract” med expansionslaget Vegas Golden Knights. Bland andra noterbara talanger som blivit delar av NHL-organisationer är New Jerseys förstaval Nico Hischier samt Dallas finske backtalang Miro Heiskanen. En som med all säkerhet kommer att bli en ledare både på och utanför isen under åren i NHL är Lias Andersson, i alla fall att döma av klippet nedan.

UNIK INBLICK: Så jobbar klubbarna inför NHL-draften

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=45SQuSjQiTE[/embedyt]

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN