VM2021: Lettlands parlament öppnar för publik i VM

Blir det publik i VM i Riga 2021? Det finns en öppning då Lettlands parlament, Saeima, röstade för att öppna arenorna. Det blir hårda restriktioner för att komma in på arenorna.

Frågan om det blir någon publik i VM, som startar i Riga i Lettland idag har stötts och blötts under våren. Igår röstade det lettiska parlamentet, Saeima, ja till publika evenemang med röstsiffrorna 48-40, skriver den lettiska sajten Sporta Centrs.com.

Hårda restriktioner

För att du ska kunna skaffa en biljett till VM krävs du tagit två doser av ditt vaccin, tidigast 14 dagar innan du går på en match. Vaccinet ska vara godkänt av den Europeiska läkemedelsmyndigheten eller en motsvarande tillsynsmyndighet eller godkänd av Världshälsoorganisationen; WHO.

För den som fått Astra Zenicas vaccin gäller att man ska ha fått den första dosen och väntat minst 22 dagar eller maximalt 90 dagar. Personer som tagit den andra dosen av Astras vaccin är välkomna direkt.

Den som varit sjuk i covid och kan påvisa antikroppar, där provtagningen ska vara maximalt 180 dagar gammal är också välkomna till VM som publik.

När biljetterna till VM kommer att släppas är dock fortfarande oklart. Enligt uppgifter till Hockeybladet pågår det en strid mellan majoriteten i Saeima och den sittande regeringen om publika evenemang kring pandemin. Regeringen förlorade striden mot Saeima när det gäller uteserveringars öppnande. Drivande i parlamentet är JKP, Nya konservativa partiet.

Läkare i Lettland med Ģirts Briģis, Lettlands motsvarighet till Anders Tegnell, i spetsen hade dock helst sett att publiken stannat hemma, skriver SVT.

– Det kan vara situationer där vi har sett att testresultat för covid-19 kan förändras redan efter två, tre timmar, säger Brigis till lettiska LTV.

Publik kan tillåtas först på måndagens matcher, enligt SVT.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN