Nytt glädjebesked för Tre Kronor

Han har tackat nej till spel i landslaget sedan 2011. Men efter ett samtal med Peter Popovic har han ångrat sig. Nu tackar Robert Nilsson ja till att spela OS för Tre Kronor

Robert Nilsson kan vara ett relativt okänt namn för många svenskar. 32-åringen lämnade svensk hockey 2005 och spelade sin senaste landslagsmatch 2011. Anledningen till att det inte har blivit något mer spel i landslaget beror både på småskador och på att han inte har velat förlänga säsongen. Nu kan Tre Kronor tacka Peter Popovic som fick Nilsson att ångra sig och fått tillbaka suget för att representera Sverige.

”– Jag har kanske inte haft det största suget. Men jag träffade Peter Popovic i Göteborg innan vi mötte Frölunda i augusti. Han hjälpte mig att få tillbaka suget”, säger Nilsson till Sportbladet.

Detta är det andra glädjebeskedet för Tre Kronor på kort tid. I förra veckan fick man ja från Skellefteås stjärna Joakim Lindström.

En av Schweiziska ligans största stjärnor 

Robert Nilsson spelar i den Schweiziska storklubben ZSC Lions och en en av hela ligans bästa spelare. Förra säsongen slutade han fyra i poängligan med sina 51 poäng på 46 matcher. Han blev även invald i ligans All Star-lag. Totalt har han gjort 168 poäng på 169 matcher under de senaste fyra säsongerna i den Schweiziska ligan. Han har även öppnat den här säsongen starkt med fem poäng på tre matcher.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN