Foto: Bildbyrån

Sverige är klara för semifinal mot Finland efter att ha besegrat Schweiz med 3-1. Efter matchen träffade Hockeybladet.nu Tre Kronors Elias Lindholm.

Det blev stundtals mer dramatiskt än vad de flesta hade hoppats på men till slut så stod Sverige som segrare med 3-1 mot Schweiz i kvartsfinalen. Tre Kronors Elias Lindholm gör en mycket bra turnering med sina 5 mål och 7 poäng på lika många matcher. Hockeybladet.nu träffade Elias efter matchen mot Schweiz.

Hur är känslan just nu direkt efter matchen?
–Skönt! Det är skönt att vi är vidare! Jag tycker vi gör en bra match. Det är vid några tillfällen som Schweiz kommer upp och skapar farliga målchanser. Men de är ett skickligt lag så det är inte så konstigt. Sett över hela matchen så gör vi det bra.

Ni fick ju inför matchen flytta från Köln till Paris. Har resan påverkat er någonting?
–Nej det tycker jag inte. Jag tycker vi öppnade matchen precis som vi ville och dominerade matchen under inledningen. Sen var vi beredda på att de skulle få en del lägen men när de väl skapar sina chanser så är Henrik (Lundqvist) riktigt bra i målet.

Lindholm om Finland: “De är bäst när det gäller”

Om vi nu blickar framåt. Nu blev det Finland i semifinalen efter att de besegrade USA med 2-0. Hur ser du på det?
–Det är ett lag som verkligen visade att de är bäst när det gäller känns det som. Det är ett lag som är svåra att spela mot. Det gäller för oss att spela bättre än vad vi gjorde idag.

Vad säger du om den här arenan jämfört med den i Köln?
–Jag längtar redan tillbaka till Köln.

Oavsett resultat i semifinalen så kommer ni spela både på lördag och söndag. Blir det guldmatch på söndag?
–Ja! Det blir det!

Sverige spelar alltså semifinal mot Finland på lördag i Köln. Matchens starttid är i skrivande stund inte klar men det kommer antingen bli 15.15 eller 19.15. I den andra semifinalen ställs Kanada mot Ryssland.

Kommentarer

Kommentarer