Landeskog efter segern och ”omöjliga” målet

0
269

Under torsdagen hade stornationerna problem mot de mindre meriterade. En som hjälpte Tre Kronor till seger mot Lettland var Gabriel Landeskog.

Tre Kronor slog igår Lettland med 2–0 i Köln. Första målskytt blev lagets assisterande lagkapten Gabriel Landeskog. Ett smått omöjligt mål från knapp vinkel och tätt mot stolpen där målvakten egentligen ska ha stängt igen. Något Viasatprofilen Erik Granqvist uppmärksammade på Twitter.

– Det var lite tajt där. Oavsett om man gör mål eller inte så blir det troligtvis en retur så att man kan stanna på mål och få lite tryck i alla fall, säger ”Gabbe” om målet.

När Hockeybladet möter honom efter matchen får han även se klippet och medger att det inte fanns mycket plats att få in pucken på.

– Det såg väldigt tajt ut och det såg man på bilderna. Nu hade man tur att den gick in.

”Pratar med målvakterna”

Detaljerna avgör ofta och arbetet till vardags hjälper. Det här är det sådant som man kan försöka lära sig av målvakterna säger han.

– Man pratar ju med målvakterna där borta i laget och på träningar. Ibland finns det ju en liten lucka där det är svårt för dem att täcka.

Dock var det inte direkt meningen att pucken skulle hamna just där erkänner Landeskog men 1–0-målet var ett faktum, trots allt.

– Nu tänkte jag att jag skulle få upp den lite så det var ju inte riktigt planerat men det gick ju vägen.

Landeskog hyllar debutanterna

I matchen VM-debuterade även två spelare. Nyregistrerade Växjöbacken Philip Holm och även målvakten Eddie Läck. Den sistnämnde har bara fått backa upp Viktor Fasth tidigare i turneringen.

Hur tyckte du att de skötte sig?
– Riktigt bra. Eddie (Läck) gjorde några riktigt bra räddningar i tredje perioden, speciellt på friläget i slutet. Holm (Philip) tycker jag ser stabil ut hela matchen igenom, åker bra skridskor och tar bra beslut med pucken.

Man kan tycka att 2–0 är i underkant mot ett lag som Lettland. Faktum kvarstår dock att de var obesegrade inför matchen mot Tre Kronor.

– Även om det ”bara” blir 2–0 här tycker jag att vinna på det sättet vi gör betyder mycket.

Stjärnförstärkning på väg

Under gårdagen stod det även klart att Henrik Lundqvist ansluter till VM efter Stanley Cup-sortin. Det påstås även vara klart med ytterligare en NHL-stjärna. Nicklas Bäckström ska under dagen röra sig mot Köln, något som dock inte bekräftats.

– Det är ju världsspelare och det är klart att de skulle stärka vilken line-up som helst. Nu kommer ju ”Henke” och vi får se om ”Bäckis” kommer eller inte. Det vore grymt kul, säger ”Gabbe”

Det ändrar dock inte mycket för hur den nuvarande truppen fortsätter att kämpa för guldet.

– Målet är ju detsamma och för oss som är här får vi se till att vi fortsätter gnugga så att vi utvecklas varje dag.

Mer om VM-debutanternas tankar HÄR

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.