KRÖNIKA: Nej det är inte Henrik Lundqvist som är räddningen

Varför jublar alla över att Henrik Lundqvist är klar för spel i Tre Kronor under VM? Varför tror många att det är han som är räddningen? Nej, Tre Kronor behöver en sniper!

Fansen jublar, Joel Lundqvist jublar, journalisterna är i extas; Henrik Lundqvist är räddningen för Tre Kronor! Men varför jublas det? Henrik Lundqvist är ingen målskytt! Han är ingen sniper, den typen av spelare som Tre Kronor skriker efter. Den enda som har rätt att jubla är tvillingbrodern Joel som får en sista turnering i landslaget med sin bror. Ett värdigt avslut på landslagskarriären för båda två, som det ser ut.

En superförstärkning – men inte räddningen

Visst är Henrik Lundqvist en superförstärkning, men det är ju inte bakåt Tre Kronor har problem. Gör man två mål på Lettland och släpper in noll så ser vem som helst att det är framåt som är problemet. Vi ska vara glada att ”Kung Henrik” har tackat ja till att spela i Tre Kronor, som det ser ut en sista turnering. Det är en superstjärna som kommer till Köln och det höjer värdet på Tre Kronor och det höjer värdet på Hockey-VM. Däremot är ”Henke” inte skillnaden mellan en guldfest i Kungsträdgården eller inte.

Behöver få igång Krüger

Inte heller Nicklas Bäckström är skillnaden, här finns dock en förhoppning att han ska kunna få igång en målskytt som Marcus Krüger till exempel. Jag ser helst att Grönborg håller förstalinan med Victor Rask, Gabriel Landeskog och Elias Lindholm intakt även om det kanske lockar att sätta Gävlesönerna i samma kedja. Raskkedjan har hittat varandra och är ett starkt anfallsvapen utan ”Bäckis”. Ungdomskedjan är också starka framåt och ska hållas intakt. De är något veka bakåt och här får Grönborg och Popovic se till att ha rätt backar inne på isen. William Nylander, William Karlsson och Joel Eriksson Ek är lika dåliga i försvarszon som de är bra i anfallszonen.

Jag vill se Nicklas Bäckström som ledare för andrakedjan tillsammans med Krüger och Carl Söderberg. Att jag flyttar på Linus Omark är för att han vill ha för mycket puck för att kunna spela i samma kedja som Bäckström. Omark flyttas ner i fjärdekedjan tillsammans med Joel Lundqvist och Carl Klingberg, Joakim Nordström får kliva åt sidan i mitt Tre Kronor.

Inget guldfirande i Kungsträdgården

Trots de här två superförstärkningarna (Bäckström är inte officiellt klar än) blir det ingen guldfest i Kungsträdgården. Jag hoppas så klart att jag har fel, men som det ser ut nu lägger jag min slant på Finland. Snacka om att ha spelat till sig ett läge att slå ur underläge och med endast fem NHL-spelare är de VM:s mest underskattade favoriter. Men som sagt, ingen hoppas mer än jag att jag har fel i det här fallet.

Till sist

Kolla gärna in våra videointervjuer under VM. Alla klipp hittar du här>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN