KLART: William Nylander till VM

Efter att Toronto misslyckats att ta sig vidare i Stanley Cup-slutspelet har William Nylander ryktats till Tre Kronor och VM. Nu tackar han ja till spel.

William Nylander fyller 21 år idag och har sedan tidigare uttryckt sig väldigt positiv till att spela VM för Tre Kronor. Han kommer från en lysande rookiesäsong med 61 poäng i grundserien för Toronto Maple Leafs.

– Det är klart det skulle vara jättekul och spela. Men jag tar det efter jag har haft möte med Toronto, sade han tidigare.

KLART: William Nylander till VM
Foto: Bildbyrån

– Jag har inte pratat, jag har bara smsat lite. Jag ska ha möte med management här i Toronto så får vi se.

När Hockeybladet träffade Peter Popovic tidigare sade han att han var ganska säker på att William var intresserad men att det var en del jobb kvar.

– Jag tror att han vill spela. Men det är en forward och ”Garpen” (Johan Garpenlöv) har den kontakten. Jag tror att William vill spela. Vi får vänta och se.

Ansluter till truppen

Nu står det alltså klart att han ansluter till truppen som inleder VM mot Ryssland i slutet på veckan. Detta sedan ett samtal med assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv som Sportbladet fått ta del av.

– Det låter riktigt kul att ni vill att man ska vara med. Det är det man sett framemot när man varit yngre. Jag var i Globen när de vann så man är taggad som fan, säger William under samtalet.

– Det kommer bli skitkul.

William Nylander blir alltså NHL-proffs nummer 16 som ansluter och han gör därmed sitt första senior-VM. Han har sedan tidigare bland annat två JVM på CV:t.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN