Foto: Henric Wauge

Tre Kronor är klart för VM-semi. I huvudrollen stod stjärnan Henrik Lundqvist som dock fic en tuff smäll mot huvudet och nacken. Nu ger han lugnande besked.

Det svenska laget var favoriter inför mötet med Schweiz i VM-kvartsfinalen igår. Man levde upp till förväntningarna och tog sig planenligt vidare. Hockeybladet.nu träffade stjärnan och målvakten Henrik Lundqvist i Paris och AccorHotels Arena efter matchen som tog Tre Kronor vidare.

– Otroligt skönt. Målet var ju såklart att ta sig till semifinal, lägga allt krut på Schweiz idag och det gjorde vi.

Kunde slappna av

“Henke” och hans lagkamrater gjorde det inte jättelätt för sig mot Schweiz. Efter ett par mål så höll man motståndarna efter sig och kom undan med segern.

– Vi spelade smart, gjorde många bra saker. Det blev tajt och vi fick slita, det fick vi verkligen. Vi visste att det är ett bra lag, de har spelat bra hela turneringen och har bra självförtroende, säger Lundqvist.

Det såg inte helt lugnt ut alla gånger från läktarhåll men “Henke” menar att de svenska målen gav lite andrum till slut.

– När de fick 1–1 så tyckte jag att de spelade bra även i andra perioden och fick mycket lägen. Sen gör vi några viktiga mål som gör att vi kan slappna av och spela vårt spel.

Ger lugnande besked

Den svenske burväktaren blev pååkt i sin första VM-match för ett par dagar sedan mot Danmark. Nu var det dags igen. I den andra perioden satte nog en och annan hjärtat i halsgropen när han tvingades till behandling efter en situation med Schweiz’s Dennis Hollenstein.

– Det är samma som jag fick mot danskarna. Det är nacken, sen en strålade det ut i axeln. Jag behövde ett par minuter för att få tillbaka känseln i armen. Det kändes, medger han.

Trots smällen ger han lugnande besked och förklarar hur det kändes. Det ska inte vara någon fara för fortsättningen helt enkelt.

– När du får det här rycket i sidled med armen då går axeln lite. Man behöver ett par minuter för att återhämta sig men sen kändes det helt okej. Det är ingen fara.

Derby och värsta rivalen väntar

I kvartsfinalen som skulle bestämma Sveriges, eller Schweiz’s, motståndare så ställdes USA mot Finland. Ett finskt lag, som underpresterat tidigare, spelade disciplinerat och gick segrande ur den kampen. Nu väntar alltså derby mellan grannländerna Sverige och Finland.

– Det kommer bli intressant, det kommer bli kul och det kommer bli full fart. Finnarna har jobbat sig in i den här turneringen på ett bra sätt. De är väl laddade och har bra självförtroende, säger “King Henrik” innan han avslutar:

– Det kommer att bli en bra match och vi ser framemot det. Det blir en bra utmaning för oss.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer