”Bäckis” i hetluften direkt: ”Skönt att få göra poäng”

0
336

Tre Kronor slog igår Danmark i Köln och med på isen fanns flera nytillkomna NHL-spelare. Hockeybladet fick en pratstund med den senaste, Nicklas Bäckström.

– Det känns bra. Det blev lite onödigt spännande i slutet men skönt att vi vann, säger ”Bäckis” efter slutsignalen.

Det svenska laget vann inte utan problem mot Danmark. De satte minst sagt hårt mot hårt och med Nikolaj Ehlers i spetsen kom man sånär ikapp målmässigt. En bidragande orsak till den svenska vinsten var just Bäckström som fick spräcka poängnollan direkt.

– Det är alltid skönt att få göra några poäng. Jag tycker det var viktigt att vi hade lite puck i början.

In i hetluften direkt

Washington-stjärnan kommer från en fin säsong och landade så sent som under söndagsmorgonen och hann sånär ut på matchvärmningen. Trots att han kom in sent så spelade han matchen under kvällen.

– Vi pratade lite jag och Grönborg (Rikard) och kom fram till att det kanske är lika bra att spela direkt, att komma in i det så snabbt som möjligt.

Skönt att få en vilodag direkt efter?
– Vi har träning imorgon så de blir kul, men jag förstår vad du menar. Det blir perfekt.

Fin kemi med Nylander

En som han matchades flitigt tillsammans med var unge stjärnskottet William Nylander. De visade fin kemi tillsammans i kedjan med New York Rangers Oscar Lindberg. Bäckström och Nylander har stött på varandra en hel del tidigare. När Bäckström kom till Washington fanns Williams pappa Michael i laget. Då spenderade även Nicklas åtskilliga timmar hos familjen Nylander.

– Det är kul. Han är en otrolig talang, och så Oscar också, riktigt bra spelare. Det var väl okej ändå och jag hoppas att vi kan fortsätta nu.

Bär det till guld?
– För tidigt att svara på men det är såklart vårt mål. Vi tar en match i taget och försöker gå så långt som möjligt.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton − 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.