Anton Strålman: ”Det var självklart”

Om bara ett par dagar inleds Hockey-VM. Hockeybladet har träffat mannen vid sidan av Victor Hedman, Tampa Bay-backen Anton Strålman.

Tre Kronor har nästan tagit sig igenom alla förberedelser inför turneringen sedan samlingen för snart tio dagar sedan.

– Det känns bra. Jag har sett framemot att få spela vidare och få chansen i Tre Kronor. Det är alltid väldigt kul, säger Anton Strålman när Hockeybladet pratar med honom.

– Det ser bra ut, det har varit bra fart.

Inte helt nöjd

Tampa spelade den 82 matcher långa grundserien utan att få mycket för den. Man missade slutspel vilket sedermera gjorde Anton tillgänglig för VM-spel. Detta tillsammans med stjärnan och backkollegan Victor Hedman. Helt nöjd med säsongen är han inte men vill samtidigt kunna bygga vidare på det positiva.

– Den var väl helt okej. Kanske inte min bästa och jag är inte helt nöjd. Jag tycker vi avslutade säsongen på ett bra sätt. Det är väl lite det nu också, att man skulle vilja bidra med det här och bygga vidare på det, säger han och fortsätter:

– Jag var inte riktigt nöjd med första halvan på säsongen och kom inte riktigt igång efter World Cup då jag drog på mig någon skada så det var lite segt.

När det kommer till lagets prestation är han framförallt positiv inför framtiden. Tampa har ett talangfullt lag och har de senaste säsongerna legat i framkant för att utmana om titeln, så blev det alltså inte i år.

– Även om vi inte gick till slutspel så gjorde vi många bra saker. Vi föll på målsnöret men så är det ibland. Vi kan vara stolta över den truppen vi har och vad vi åstadkom. Det är någonting att bygga vidare på i alla fall.

Hyllar lagledningen

Både Gabriel Landeskog och Victor Hedman har pratat om kontakten med landslagsledningen. Den har uppenbarligen varit nästintill perfekt när man lyckas locka med 16 NHL-spelare till VM. Framförallt jämfört med hur det varit de senaste åren med idel ”nej tack”.

Anton Strålman: "Det var självklart"
Foto: Bildbyrån

– När vi inte gick vidare till slutspel så var det kontakt direkt. Jag fick frågan om jag ville komma över och spela.

Kontakten inleddes med återkoppling efter World Cup och sedan fortsatte det med ledningens NHL-resor.

– Vi hade bra kontakt tycker jag. Vi hade lite kontakt efter World Cup för lite summering och så. Sedan så var både ”Poppe” (Peter Popovic) och (Rikard) Gönborg över under andra halvan av säsongen och kunde hälsa på. Vi hade ett bra snack så vi kunde prata igenom saker.

Självklart att vara med

Tibrosonen ”Strålle” tvekade inte när det kom på tal om att spela me Tre Kronor igen. Det som saknades var ett godkännande från Tampa, en del på grund av lite skadeproblem under säsongen. Det är dock inget som spelar någon roll menar han.

– Det var självklart för min del att vilja vara med. Sedan är det ju andra saker. Så att kroppen är okej och jag hade lite smågrejer att undersöka djupare för att se om det var något som störde.

– Det var bara normalt slitage för en 30-åring.

Strålman positiv

Tampas nummer sex har fyra NHL-klubbar på CV:t och har spelat Stanley Cup-finaler. Han är dock långt ifrån mätt. VM-guldet är det som gäller helt enkelt.

– Man går aldrig in i en turnering med något annat än att vilja vinna. Vi har fått hem många duktiga spelare och på pappret ser det ju stabilt ut. Sedan så är det ju bara på just pappret.

Med bara ett par dagar till VM är den större delen av förberedelserna redan färdiga.

– Vi möter bra lag här så det var bra med lite genrep innan det drar igång. Det är annat när man kliver på isen. Vi ser till att jobba hårt på träningarna med hög nivå och högt tempo så att vi kommer in bra i turneringen på ett bra sätt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN