Nerverna är på helspänn i väntan på slutspel!

0
245
Foto: Bildbyrån
Hallå, nu är jag på gång igen. Det är med blandade känslor jag ser fram emot slutspelet. Nerverna är på helspänn, men jag känner också en pirrande förväntan i år precis som alla år jag varit trogen supporter.

Men jag har som alla experter även i år tippat fel lag som går vidare eller går upp i högsta serien. I allsvenskan tippade jag med flera AIK, men laget höll inte för trycket utan föll inför storpubliken på hemmaplan.

Den slant jag satsade på en dark horse, det vill säga Rögle! Den sprack i åttondelsfinalen i SHL. Jag som trodde att Cam Abbott hade något ess i rockärmen, men icke. Jag kan bara ta till den gamla nötta klyschan att det blev som vanligt – äldst är bäst när det gäller!

Det är bara att önska att Jönköpingslaget HV 71 slår ut de självsäkra Karlstadslaget Färjestad och att Växjö sätter gruvarbetarna på plats!

Piskar upp stämningen

Experterna har redan piskat upp stämningen och talar om hat mellan lagen. Och i Frölunda ruvar Roger Rönnberg på gruvlig hämnd mot Malmö. Vem vågar spekulera hur utgången ska bli med sådana förutsättningar redan i kvarten? Det är bara att sjunka ner i TV-soffan och njuta! Hoppas bara inte någon domarinsats blir avgörande.

Sedan är ju den viktigaste frågan kvar, hur ska det gå för det egna laget Djurgården? Ska vi klara de storväxta hårdingarna från norr, eller ska allt ta slut redan i kvarten och säsongen är allt för tidigt över.

Nej, aldrig! Med ett kaxigt självförtroende tror jag att Djurgården går segrande ur kvarten. Laget kommer visa att några norrlänningar inte kan få 08-or att vika ner sig! Eller som klacken skriker, det gör ont att möta Djurgården.

Men belackarna påpekar att norrlänningarna har skicklige storspelaren Jocke Lindström. Visst har Skellefteå det och dessutom Möller och några kvicka juniorer. Men vi har ju den guldhjälmshyllade Josefson, en klippa på att skydda pucken och att göra det där extra. Vi har också några lirare som under året blivit mina speciella favoriter. Om alla får vara skadefria bör det räcka!

En dröm är att någon gång få välja ut mitt eget dreamteam. Till dess får jag sätta allt hopp till Robert Ohlsson, coachen som enligt vissa i laget, gör genidrag. Vågar man hoppas att han har något ess i ärmen och att laget tränat in något oförutsett. Eller kommer lagets spel även nu vara allt för förutsägbart och sönderläst.

Jag kan bara hoppas att våra backar spelar enkelt ur den egna zonen. Att de inte gör riskfyllda passningar eller vänder om och tillbaka om och om igen och blir därmed ett allt för lätt byte för motståndarna. Hela laget måste hjälpa varandra, då kan även det unga laget Djurgården bli att räkna med och gå ända in i kaklet!

Tack för mig, vi ses på Hovet!

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

fem × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.