KÄRRINGEN MOT STRÖMMEN: Slut på allt kärringegnäll!

0
677
KÄRRINGEN MOT STRÖMMEN: Slut på kärringegnäll!
Foto: Bildbyrån
Hej, nu är jag på gång igen! Det är slut på allt kärringegnäll, det är ingen hjälpt av i nuläget. Nej, nu måste det till mental träning och inte minst stora portioner peppning för att få upp Djurgården på vinnarspåret igen.

Efter den något overkliga matchen i CHL mot Skellefteå när Djurgården tycktes ha fått hjälp från ovan trodde jag på mirakel. Det måste vara ett tecken på att den svarta månaden november med dåligt spel och uteblivet resultat nu var över.

Det är slut på allt kärringegnäll på läktaren, nu måste de blåsa friska positiva vindar över Hovet. För vad kan nu gå fel, tänkte jag.

Vem kan stoppa Djurgården nu? Med Garrison på plats och egoboyen himself, Dick Axelsson, som signat nytt kontrakt och stjärnan Josefson inom kort tillbaka.

Besök i paddelhall

För att hålla liv i denna positivitet gjorde jag som Dick Axelsson, jag gick till en paddelhall. Kunde han, så kunde väl även jag bli vältränad och få energi att fortsätta säsongen ut.

De positiva vibbarna hängde kvar tillsammans med supportrarna på Hovet och Djurgårdens inledning mot Luleå kunde vi ju inte klaga på.

Men i det viktiga powerplayet där, Djurgården både hade fem mot fyra och fem mot tre i fem minuter utan att kunna få iväg ett skott i riktning mot mål, då dog allt. Och det som verkar ha blivit mer regel än undantag hände i hemmaborgen, Djurgården torskade på nytt!

Råd till Djurgården

På hemresan träffade jag en före detta SHL-coach, en av dem som hyllats stort genom åren, och utan att ens fråga förstod han direkt hur matchen gått.

Hans råd till Djurgården blev att kasta ritbordsnissar överbord och låta all statistik följa med. Kan bara instämma!

Det är därför, påpekade jag, svensk hockey mera liknar ett själlöst dataspel där spelpjäserna, förlåt spelarna, meningslöst bara tutar och kör utan finess och tanke. Spelarna hinner inget annat än att kasta i väg puckarna.

Det faktum att Djurgården ligger i topp när det gäller skottstatistik måste, enligt mig, vara pinsamt då det inte finns tillstymmelse till precision i skotten som avfyras.

Släpp prestigen!

Efter fem raka förluster är det väl dags Jocke Eriksson att du släpper prestigen och ändrar det förlegade spelsystemet? Ett spelsätt som i varje fall inte passar de spelare som i dag bär Djurgårdströjorna.

Nej, titta på Finland och ta efter de nationer som spelar en rolig och publikvänlig hockey. Ett spel som ger vinst.

Det finns ju andra som redan fått bita ihop och ändra spelsätt, bland andra Bert Robertsson med Linköping. Det har ju uppenbart gjort nytta.

Men det är, enligt mig, knappast läge för sågning eller byte av Djurgårdens coach, Robert Ohlsson, som vissa sportjournalister anser.

Att jag säger mitt hjärtas mening, det är en helt annan sak. Jag vill inte ha stora rubriker, jag vill bara att mitt lag ska gå bra.

Tack för mig! Vi ses på Hovet!

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.