KÄRRINGEN MOT STRÖMMEN: Önskelista för guld!

Hej, nu är jag på gång igen! Det är snart jul, ni har väl skrivit er önskelista? Jag är nästan klar med min, trots att jag skulle hålla igen i år blir den mycket dyr.

En uppmaning till Djurgårdens strategiske sportchef, Joakim Eriksson, är att han nu måste öppna den stora plånboken för här ska satsas. Att göra om och rusta för guld, då räcker det inte att ta in den paddelspelande vännen Dick Axelsson eller blicka runt i Stockholm.

Nytt i båset

Nej, jag börjar rusta redan i båset och tar bort assisterande tränaren och sätter dit Jörgen Jönsson. Jag tror nämligen, att när han och huvudtränaren Robert Ohlsson slår sina kloka huvuden ihop kommer det bli dynamiskt på banan. En duo som med sitt kunnande och tänk, enligt mig, skulle kunna göra underverk med ett sargat Djurgården.

Saknaden är stor och det märks tydlig att spelare som Jacob Josefson och inte minst Andreas Engqvist inte längre finns på banan. Och på min önskelista finns, förutom målgörare och härförare för laget, även en bra tekare. Men var finns en sådan?

Efter span i Sverige fanns bara en av klass, påstods det! Med Joel Lundqvist i laget skulle Djurgården visserligen slå två flugor i en smäll och få både Sveriges bästa tekare och en                             egen domare, men där går gränsen.

Andra sidan atlanten

Nej, för att fylla platserna efter två fantastiska spelare och hitta drömspelare till min önskelista fick jag söka mig till andra sidan atlanten.

Vid en kontakt med min amerikanske vän fick jag flera namn. Dessa skulle, enligt honom, vara de bästa vinnarskallarna och inte minst bästa målgörarna. De skulle vara i klass med gamlingarna Jagr och Gretzky, påstod han. Men jag var väl medveten om att val av dessa tungviktare skulle gräva stora hål i Jocke Erikssons plånbok.

Att på kort tid göra en rättvis och bra bedömning är inte lätt, men enkelt kan sägas att några föll direkt, medan andra kom igenom mitt kritiska nålsöga. Och efter ytterligare granskning och efterforskning föll valet på Auston Matthews. Han vräker in mål för sitt lag, han är ung med en utvecklingspotential som få och något utöver det vanliga. Wow, honom vill jag ha! Trots fylleskandalen.

Bara en dröm

Tyvärr blir min önskelista bara en dröm, de faller på att spelarna jag vill ha inte är stockholmare och de vet inte ens vad paddel är.

Spelare som Connor McDavid, Sidney Crosby och Nathan MacKinnon må vara NHL:s främsta målgörare och bästa offensiva spelare, men att få dessa till en liten liga som SHL, det är nästan skrattretande.

Nej, vi får vända blickarna till paddelhallen och ta in vänner i laget. Vältränade eller inte, kanske inte spelar så stor roll när experterna har sagt sitt.

Tack för mig! Vi ses på Hovet!

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN