Han har gjort det igen – Dick Axelsson

Han har gjort det igen, den där Dick Axelsson har fått igång Hockeybladets bloggare Kärringen mot strömmen. Håller du med?

Hej, nu är jag på gång igen. Ja, då är hockeyn äntligen igång och två matcher mot guld är avklarade. Men det hann inte gå mer än fyra perioder av de 52 omgångarna förrän Herr Axelsson skämde ut sig. Hade det gått att spela på hade du lätt hittat de bästa bettingsidorna här, nu kan du spela på annat där.

Att visa känslor och vara en retsticka är inget fel, själv tillhör jag dem som också slänger ur mig en hel del. Det höll på att sluta riktigt illa vid hemfärd efter en match förra säsongen. Men det drabbar ju bara mig själv, inte ett helt lag.

Till alla dem som skriker sig hesa om Dick Axelssons förträfflighet på isen, kan jag bara säga att Axelsson är och förblir en diva som bara vill ha stora rubriker. Att han är ångerfull är bara bullshit. Han kommer sätta laget i skiten om och om igen. Han har ju signat för ett år till, och fått bra betalt för att slita. Men jag tror att Djurgårdens vd och sportchef Joakim Erikssons avsikt var att det slitet skulle ske på isen och inte på utvisningsbänkarna.

Saknas målgörare!

Nog om Axelsson, för mig är han för länge sedan en förbrukad spelare. Det finns annat som jag med flera vill diskutera. Inte minst avsaknaden av målgörare.

Djurgården tycks vara den enda klubben i hela ligan som inte kan hitta några med denna så viktiga egenskap. Ett annat stort problem är tekningar, inte heller här lyckas Djurgården något vidare.

Djurgården har genom åren gjort sig känt för att vara ett lag med fart. Utav den varan fanns inte ett spår, i varje fall inte i matchen mot Rögle. När laget fick en chans att spela powerplay gick det så sakta så man nästan somnade. Men jag var glad att äntligen slippa se de katastrofala droppassningarna och hemvändandet.

Det finns en hel del som laget måste göra mycket, mycket bättre. Jag rekommenderar också att de lägger mer energi på att plugga regler, förhoppningsvis kan laget då få bort flertalet utvisningar.

Några ljusglimtar!

Jag vet att man inte ska dra några stora växlar efter bara två matcher. Men en fingervisning har de gett. Efter det att jag pennitrerat matcherna så får man glädjas åt några ljusglimtar. Virvelvinden Eklund och Mantas Armalis och Holtz får tummen upp så även coachen Robert Ohlsson.

Att Haga visade att åtminstone han kan hitta mål hoppas jag inte var en engångsföreteelse utan håller i sig. De nya spelarna ger jag chansen att växa in i sin Djurgårdsmiljö och kan bara hoppas att de inte gör mig och övriga supportrar besvikna.

Om laget menar allvar med att vara i toppen av tabellen, ja då måste flera spelare visa att det inte bara är tomma ord och klyschor de slänger ur sig framför kameran. De måste upp flera nivåer, i annat fall måste någon med riktigt fet plånbok hjälpa Djurgården värva så vi inte åker ur serien.

Jag kan bara önska att Tegnell och övriga nyutnämnda TV-stjärnor släpper på handbromsen, i varje fall lite, och öppnar upp arenorna. Det krävs för att vi supportrar ska kunna peppa och lyfta laget till stordåd den här säsongen.

Tack för mig! Vi ses på Hovet!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN