Home Klubbar Djurgården BLOGG: Spänningen är olidlig, stanna eller är han förlorad?

BLOGG: Spänningen är olidlig, stanna eller är han förlorad?

BLOGG: Spänningen är olidlig, stanna eller är han förlorad?
Foto: Henric Wauge
Hallå, nu är jag på gång igen. Ska Josefson skriva nytt kontrakt eller inte, det är frågan som många ställer sig just nu? Spänningen är olidlig just nu.

Men först av allt vill jag ge tummen upp för den vändning som sportchefen gjorde! Efter att ha talat om brist på pengar hände ett under, eller snarare en helomvändning. Det var en så tvär vändning av sportchefen att den fick Marcus Högströms beryktade snurrfintar att blekna.

Men, det var en vändning som ger tummen upp, i varje fall av mig. Och med fortsatt spel av tongivande spelare har tillvaron ljusnat betydligt.

Fast det återstår en del innan man kan andas ut! Och med bara några skälvande timmar kvar är spänningen olidlig om Jacob Josefson ska lämna eller stanna.

Själv hoppas jag ju att Djurgårdshjärtat väger tyngre än alla extra pengar som utländska klubbar kan erbjuda.

Så mitt råd Josefson är att du stannar och fortsätter i flera år till att vara en av de klart lysande stjärnorna i svensk hockey.

Målgörare

Ja, då återstår för sportchef Joakim Eriksson att skynda att fynda, några riktigt bra målgörare skulle sitta fint.

Det sägs att just sådana lirare är på gång, eller? Men innan jag slår an tangenterna och namnger dessa gör jag som läromästarna en gång predikade till oss ringrävar. Jag kontrollera källorna.

Fast, kanske ändå inte, det är ju spekulationerna som kryddar tillvaron och förhoppningsvis ger en knuff i rätt riktning! Och att ta ställning och tycka innebär också rätten att ha fel!

Det spekuleras ju frisk i medier och bland förståsigpåarna. Bland andra talas det om Patrik Berglund, men hockeyexperten Sanny Lindström uppmaning om att Djurgården ska skippa honom. Det tycker inte jag, trots att jag förra säsongen vid flera tillfällen ansåg att han skulle bänkas. Jag vill ha honom kvar i laget, han behövs i Djurgården. När det gäller Dick Axelsson så vet ju alla vid det här laget att han gör som primadonnorna, sen entré!

I år händer det

Till skillnad mot förra säsongen, när jag från första nersläpp kände att något var hopplöst fel, anas nu en ljusning och det ligger redan spänning i luften om det lag som hittills finns på papperet. Och i år kommer det som alla så hett önskar hända, det tror jag!

Hade det inte varit för osäkerheten kring den där Coronan, och då menar jag inte det Mexikanska ölet utan det där viruset, så hade man kunnat njuta av en härlig sommar och ladda för säsongstart. Men viruset tycks ha bitit sig fast och vägrar släppa greppet. När och om det försvinner tycks ingen veta.

Ett är alla överens om, inget kommer att vara sig likt och oron för ekonomi och hur företag/föreningar kommer att klara sig tynger alltjämt som en våt filt.

Jag kan bara hoppas att säsongen kan starta i september och att Hovet den här säsongen blir fullsatt alla matcher.

När jag ändå är i önsketagen så hoppas jag inför den här säsongen, som så många gånger förr, att jag inte bara i ord utan även i praktiken får se ett spelsystem med lirare som går rakt på mål utan att ta omvägen bakom motståndarnas mål. Att det verkligen händer och inte bara är klyschor och tomt snack. Det gäller även det oförståeliga att spelare som är mitt i ett anfall helt omotiverat vänder hemåt. Herregud, vem, jag undrar bara vem som förespråkar något sådant!

Spekulationerna om att ha en mindre rink har från och till diskuterats, och nu åter tagit fart. Men i den frågan velar jag dock fram och tillbaka. Får säga som politikerna, jag får återkomma efter att frågan utretts.

Spänningen är olidlig, eller vad säger ni?

Tack för mig! Var rädda om er!

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.