BLOGG: Handlingskraft efterlyses av tränartrojkan!

Hej, nu är jag på gång igen! Tre bortamatcher som gav en fingervisning om vad som behöver förbättras av Djurgårdens lag denna säsong!

Det är bara fem matcher kvar i grundserien att spela för Djurgården och det krävs ett smärre under om vi ska vara med och slåss om ädla valörer.

Matchen mot Malmö som verkade vara en kassaskåpssäker vinst sjabblades bort allt medan tränartrion inte lyfte ett finger för att ändra detta. Själv skrek jag så glasrutorna skallrade ”ta timeout, gör något som väcker laget”.

Det var så dålig aktion av tränartrion så Dick Axelsson, som inte är känd för att göra många knop på isen, framstod som en snabbfotad gasell. Det vill inte säga lite!

Att alla kan ha en dålig dag är förståligt, men det får inte ske när det är viktiga poäng som står på spel. Och definitivt inte samtidigt för alla dem i båset som ska vara stöd och se vad som krävs av förändringar för att uppnå vinst.

Mentalt lämnat!

Fast, med tanke på att Djurgårdens coach Robert Ohlsson mentalt redan lämnat laget, så är det förståligt att inget lär hända. Han ska ju basa över laget som spelar en publikvänlig hockey, ett lag som likt ett självspelande piano inte behöver ha någon härförare. Ett lag som det därmed måste vara lätt att coacha.

Den enda tränaren som lyckats med små medel trolla med ett lag, det var Hans ”Säcken” Särkijärvi. Men han fick lämna under pågående säsong till förmån för den yngre och mera moderne tränaren Robert Ohlsson. Nu är det dags för Ohlsson att dra, och vad som kommer i stället, det står skrivet i stjärnorna.

Själv hoppas jag på någon som inte likt övriga tränare inom SHL-hockeyn fått sin utbildning på Bosön. En ny kraft med nya impulser som tillför något nytt till Svensk Hockey!

Vad som krävs!

För Djurgårdens fortsatta spel i SHL behövs krafttag. Jag behöver inga diagram eller andra uträkningar för att se vad som krävs av laget. Jag har sagt det förr och säger det igen, ingen målvakt med självaktning i dagens toppligor släpper en puck mellan benen. Så varför i hela friden siktar Djurgårdspelarna uteslutande just där. Det händer inte bara en gång, utan match efter match. Det får fortgå, som försvar säger man att laget var ineffektivt i just den här matchen. I matchen mot Frölunda spelade laget stundtals bra, men 47 skott på mål, varav tre hitta rätt, det säger en hel del om vad som behöver göras!

Finns ljusglimtar!

Allt är inte nattsvart! Det finns ljusglimtar och mot Örebro visade Djurgården att de kan föra en match i hög fart och igen påpekar jag ha skotträning och laget måste bli bättre på att teka. Hade det inte varit för Henrik Erikssons och Nicklas Bergfors eviga slit och Lill-Fimpens förmåga att göra mål när det krävs så hade Djurgården kammat noll dessa tre matcher.

Laget har nu flera dagars vila och chans till återhämtning från täta matcher, och det ges möjlighet till kontinuitet i träningen. Det gäller att gripa det sista halmstrået om Djurgårdens säsong inte ska ta slut i förtid!

Tack för mig! Vi ses på Hovet!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN