Fanan är packad

Med en uppväxt på landet i södra Östergötland som präglats av idrott i allmänhet och landslaget i synnerhet låg oddset på att undertecknad skulle börja engagera sig i svenska landslagens supporterkultur i paritet med ett tredje raka VM guld till Tre Kronor, d.v.s. ca: 1,05ggr insatsen.

Med över 20 år på fotbollsläktarna förundrades jag över varför så otroligt många engagerade supportrar inte drog fördel av just sitt engagemang och sin märkbara volym. Om vi bokar hotell tillsammans, flyg/buss/båt-resor tillsammans, bokar upp ölhallar tillsammans så får vi inte bara en betydligt vassare prisbild utan framförallt en kolossalt mycket häftigare upplevelse! För att åstadkomma en sådan omfattande supportersatsning krävs dock en rejäl uppbackning från näringslivet – där och då skapades idéen om Gula Väggen.

Nu, 15 månader senare, står jag på lagret och packar banderoller, svenska flaggor, blå&gula ballonger, hockeytröjor, halsdukar, Sverige-beerpong och mkt mer inför vårt första riktiga hockeyäventyr. Det ligger alltid en ödmjuk nervositet inför varje ny sport vi går in i – under Bandy VM i Vänersborg arrangerade vi ”Guldfesten” efter det att Sverige skulle ha tvålat dit Ryssarna.

Fanan är packadBandypubliken undrade med befogad skepsis vad i hela friden Gula Väggens affischnamn, GV Sara (hon med målat ansikte som alltid syns på jumbotronen under nationalsången) & Hasse Kongo (han som alltid hörs innan, under och efter nationalsången) skulle på en bandyfinal att göra? Jag lät förklara att vi inte hade stenkoll på mkt mer än Pelle Fosshaugs bedrifter utanför isen men att våra hjärtan är gula & blå och att vi köpt in fickpluntor dagen till ära. Det räckte gott tyckte bandypubliken och sällan har vi känt oss så välkomna på en läktare. Nu vände ju tyvärr den ryska björnen ett till synes ointagligt 3-5 underläge till seger och VM guld, varför försäljningen av guldhattar under vår Guldfest blev ytterst begränsad…

Men, vår hockeybakgrund (eller avsaknaden av densamma snarare) till trots så är vi sinnessjukt bra på en sak.

Supporterfester. Magiska supporterfester.

Och Du & alla andra med en villkorslös kärlek till Sverige är välkomna till VM’s enda renodlade fanzone för bara svenska supportrar – all info hittar du här>>>

 

Fanan är packad. #allaskamed

 

Vid pennan,

Andreas Richt

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN