Vinn den ultimata JVM-boken

Nu är det dags för slutspel och då lanseras boken JVM – Mästerskapen i våra hjärtan för fullt. Nu har du chansen att vinna ett exemplar av boken.

Hockeybladet har fått ett exemplar av boken JVM – Mästerskapen i våra hjärtan och vi tävlar ut det bland våra läsare.

För att vinna ska du tippa kvartsfinalerna, semifinalerna och finalen i det pågående JVM i Montreal och Toronto i Kanada. Det gäller att snabba på klockan 19.00 ikväll stänger tävlingen. Du svarar i vårt kommentarsfält.

Vinner du inte boken eller inte kan vänta tills JVM är slut? Beställ boken här>>>

Kvartsfinalerna i JVM

Danmark – Ryssland
Sverige – Slovakien
USA – Schweiz
Kanada – Tjeckien

Semifinalerna i JVM

Danmark/Ryssland – USA/Schweiz
Sverige/Slovakien – Kanada/Tjeckien

Final

Danmark/Ryssland/USA/Schweiz – Sverige/Slovakien/Kanada/Tjeckien

Utslagsfråga

Vem gör flest mål i JVM 2017 och antal mål?

Så här skriver förlaget om boken

”Det behöver man inte ens googla på för att konstatera, för så är det varje år. Turneringen börjar på annandag jul ett år och avslutas på tretton­dagsafton nästa år.

Så har det varit under hela 2000-talet med undantag för 2000, 2002 och 2005 då man började på juldagen och spelade final den 4 januari. Varför det blev så finns det ingen anledning att undersöka, för nu har hockeyvärlden slutgiltigt bestämt sig för att det är 26 december-5 januari som gäller. Skillnaden är ju för övrigt marginell.

Lika traditionellt är det att ishockeyvännerna tar tillfället och njuter av den ungdomliga entusiasmen, den härliga framåtandan och inte minst den briljanta ishockey som visas upp. U20-VM hör till jul- och nyårs­traditionerna, så är det bara.

Men när blev turneringen var mans egendom? När blev de här grabbarna vårt mest folkkära landslag? Hur gick det till? Hur såg det ut dessförinnan? Och hur kommer det att bli i framtiden?”

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN