Vem vinner NHL:s skytteliga 19/20?

0
476
NHL-säsongen är äntligen här och det ser ut att återigen bli en riktigt härlig säsong fylld med världens bästa och snabbaste ishockey. Som vanligt hittas mängder av svenskar i serien och Sverige är faktiskt det land efter Kanada och USA som producerar flest spelare till NHL. Förra säsongen var det St. Louis Blues som något överraskande lyckades vinna Stanley Cup i sin första finalserie sedan 1970.

Rysk dominans förra säsongen

När det kommer till mål och poäng var det rysk dominans i förra säsongen. Nikita Kucherov vann poängligan i överlägsen stil med makalösa 128 poäng på 82 matcher, varav 41 mål och 87 assist. Framförallt imponerar 87 framspelningar, hela 12 fler än tvåan på listan; Connor McDavid. Kucherov har därför stora förväntningar på sig även säsongen 2019/20 om att producera poäng i mängder åt sitt Tampa Bay som är favorit att vinna Atlantic Division.

När det kommer till mål var det också en ryss överst i protokollet. Storstjärnan Alexander Ovechknin vann sin första Stanley Cup säsongen innan med Washington Capitals men när laget inte fungerade lika bra i fjol lös Ovechkin ändå. Totalt blev det 51 mål, mest av alla i serien. Tvåa på listan, endast ett mål bakom, hittade vi Leon Draisaitl från Edmonton Oilers.

Betta på NHL

För den som vill betta på skytteliga-vinnare och poängkung är NHL en av de tävlingarna, som genom att erbjuda bästa odds och roligast marknader, går hem stort hos de svenska spelarna. Du kan betta på vilket lag som vinner de olika divisionerna, poäng- och skyttekung, och en massvis med annat spännande. Tänk på att NHL är en liga som kräver mycket kunskap och analys så se till att läsa på innan du bettar på NHL.

Vem vinner NHL:s poängliga 2019/20?

Mycket talar för att det kan bli samma trio i toppen återigen av poängligan. Nikita Kucherov från Ryssland, Connor McDavid från Kanada och Patrick Kane från USA var de tre som var överst förra säsongen när det kommer till antalet poäng. Den här gången tror vi det kan vara Connor McDavid som drar längsta strået. Att som 22-åring dominera på det sättet han gör är unikt och när han nu har ett års mer rutin kommer McDavid bli ännu farligare. Sen ska ingen räkna bort Patrick Kane som trots sina 31 år fortsätter att konstant utvecklas och visa på en beslutsamhet att fortsätta vilja bli bättre. Kane kan mycket väl vinna poängligan men vi tror att det blir McDavid som tar hem det säsongen 2019/20.

Topp 3 poängliga speltips:
1. Connor McDavid
2. Nikita Kucherov
3. Patrick Kaine

Vem blir skyttekungen?

När det kommer till mål var det Ovechkin som var vassast förra säsongen och den 33-årige superstjärnan kan mycket väl bli den som kammar hem skytteligan. Förra säsongens 51 mål på 82 matcher var strålande. Samtidigt finns det en viss tysk 23-åring som bjöd på briljant hockey förra säsongen med sina 50 mål. Leon Draisaitl till vardags i Edmonton kan mycket väl vinna skytteligan i år. Räkna inte heller bort John Tavares och Steven Stamkos från Kanada eller Patrick Kane. Vi tror Ovechkin återigen visar sin klass och spelar honom som vinnare av skytteligan.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fjorton + 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.