Varför ishockey är så populärt bland svenskar

Att ishockey är en av de absolut populäraste sporterna bland svenskar är långt ifrån någon nyhet – alla svenskar som har en nypa intresse för sport har också ett favoritlag i ishockey som de gärna delar med sig av.

Men varför är ishockey så populärt egentligen? För dem som inte har intresse för den isiga sporten kan det vara svårt att förstå, och de som älskar sporten har kanske gjort det så länge att det är svårt att sätta fingret på orsakerna. Därför presenterar vi några svar på varför ishockey är en så populär sport.

Betting gör ishockey engagerande för åskådaren

Inte bara kan man heja på sitt lag framför TV:n eller från åskådarläktaren, med olika bettingsidor är det nu enklare än någonsin att även satsa en slant på sitt favoritlag. Betting är någonting som gör åskådarna ännu mer engagerade i sina favoritlag, och matcherna blir mer spännande än någonsin förut.

Det är enkelt att hitta all information man behöver och få en bra överblick över tidigare och kommande matcher, samt att se allmänhetens favoriter, på olika bettingsidor. Till exempel hittar du gott om aktuella odds hos Comeon. Man kan även se matcherna live på de flesta bettingsidor.

Ishockeymatcher är tempofyllda och aldrig långsamma

Ishockey ger tittare action nonstop och pucken är ute på planen mer än bollen är i andra sporter, som fotboll och basket. Om vi jämför med den populäraste bollsporten, alltså fotboll, kan vi konstatera att mycket mer händer under en hockeymatch. I VM 2014 var den genomsnittliga tid då bollen var i spel mindre än två tredjedelar at matchtiden, att jämföra med NHL-hockey där pucken är ute på isen över tre fjärdedelar av tiden. Ingen annan sport ger sina fans så mycket oavbruten speltid som hockey.

 Ishockey spelas på ett enormt isblock

Hallå? Hela spelplanen är ett enormt isblock! Bara det är nog för att väcka intresse. Till skillnad från andra populära lagsporter som fotboll och basket spelas inte ishockey på fast mark, utan sporten äger rum på hal is, bokstavligt talat. Spelarna glider omkring på skridskor hela matcherna. För att kunna spela en sådan snabb sport på is behöver hockeyspelare vara otroligt snabba och smidiga.

Ishockey är en väldigt intensiv sport

Enligt en undersökning av ESPN rankas ishockey som nummer 2, efter boxning, på topplistan över de svåraste sporterna. Alla skydd som spelare behöver använda under matcher är inte där utan anledning. Tacklingar och kollisioner orsakar ofta skador, som stukning av leder och hjärnskakningar.

Att hockeyspelare är tuffa och ofta vill fortsätta spela trots skador är ingen nyhet, och denna drivkraft och intensitet hos spelarna fascinerar självklart också åskådarna.  Tyvärr kan detta bli problematiskt när allvarligare skador inträffar, och många kampanjer uppmuntrar spelarna till att vara försiktigare. Ändå är intensiteten i ishockey en av aspekterna som gör sporten så attraktiv.

Slutgiltiga tankar

Ishockey visar inga tecken på att förlora popularitet utan verkar tvärtom bli allt populärare, och det är inte svårt att förstå varför. Kombinationen av tempofyllda matcher, hal is och massor av action gör ishockey till en väldigt tuff sport, men också en väldigt rolig och spännande sport både för spelare och åskådare.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN