Var spelbolagen rätt ute med deras odds på SHL?

Även om det återstår en hel del hockey innan grundserien är över så kan man ändå dra en del slutsatser på årets säsong, baserat på hur spelbolagens odds satt innan säsongen, i relation till hur tabellen ser ut. Var de rätt ute?

Inför säsongen fanns det tydliga skillnader mellan de två bottentippade lagen, Mora och Timrå, och övriga lag. Örebro, som var rankade på 12:e plats enligt oddsen stod hos LeoVegas i 24.00 gånger pengarna på att vinna SM-Guld, medan Mora stod i 126.00 och Timrå stod i 151.00.

Med facit i hand så borde Örebro kanske haft mycket högre odds, eftersom det är de tre lagen som i princip är avhängda och slåss i botten.

Ytterligare en intressant iakttagelse är att Örebro enligt Betsson hade större chans att vinna grundserien än både Mora och Timrå, men också Rögle.

Tittar vi i toppen så är det fortfarande så pass jämnt att det är svårt att dra några riktiga slutsatser. Men som det ser ut nu så har Luleå varit den stora överraskningen, medan Djurgården och Skellefteå inte riktigt levt upp till förväntningarna. Detta kan såklart förändras under de matcherna som återstår. I skrivande stund skiljer de 12 poäng mellan 1:an Luleå och 11:an Skellefteå med cirka 20 omgångar kvar. Mycket som kan och kommer att förändras alltså.

Just nu skiljer oddsen sig inte så mycket från de som fanns innan säsongen. Anledningen är självklart att det fortfarande är jämnt och att det i ett slutspel kan gå hur som helst.

Växjö är favoriter med runt 5.00 i odds. Bakom dem finns fortfarande Färjestad och Djurgården. De som var tippade högre innan säsongen men som har tappat nu är Skellefteå och HV71 som båda ligger runt 15.00 i odds.

Om du är intresserad av att spela på SHL föreslår vi att du tittar in hos Sveriges senaste sajt för att jämföra spelbolag, Bettingkollen. Efter nyår finns i Sverige en spellicens, och bettingen har blivit mycket tryggare för svenska spelare. De oseriösa spelbolagen har sållats ut och det finns krav från Spelinspektionen på att spelare ska ha större kontroll på sitt spelande. Om du är ny inom betting, men sugen på att lära dig så har Bettingkollen även en bra sida om spelbolag för nybörjare, där de listar spelbolag som passar nya spelare.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN