Vad är viktigt att tänka på när man bettar på Ishockey?

Relationen mellan spelbolag och sport blir allt starkare för varje år som går. Det är inte av en slump vi finner logotyperna från exempelvis Svenska Spel och Unibet på såväl isen som sargen. Men hur går man egentligen tillväga för att vinna över spelbolagen och bli en framgångsrik bettare inom ishockeyn?

Den aggressiva marknadsföringen från bettingsidor och spelbolag är svår att missa. Vi ser, såväl som hör, reklamer dagligen på tv och radio. Vi ser dessutom logotyper dyka upp på isen, sargen, och ibland är även arenan döpt efter ett spelbolag. 

Spelbolagen blir bara fler och större för varje år som går. Varför? För att det är allt annat än lätt att vara en vinnande spelare och slå spelbolagen. Det är dock givetvis något som går att göra, och här ska vi gå igenom ett par viktiga punkter som man ska tänka på när man bettar på just ishockey.

Läs på ordentligt!

Om du ska betta på en ishockeymatch så är det väldigt viktigt att du läser på ordentligt. Det finns väldigt många faktorer som kan påverka utgången av en match, och om du inte vet förutsättningarna så kommer du få det tufft.

Om en eller flera nyckelspelare är skadade för ena laget så kommer oddsen höjas och sannolikheten för det laget att sjunka. Genom att läsa på hur truppläget ser ut i båda lagen så kommer du få lättare att förstå oddsen, och kunna skapa dig en bild av vad den korrekta sannolikheten för utfallet är.

Genom att kolla igenom spelschemat så kan du också få en bild av hur lagen känner sig inför matchen. Har ena laget spelat fyra matcher på sex dagar och de flesta av dom på bortaplan, samtidigt som det märkts i prestationerna att man blivit mer och mer slitna? Ja, då kan det vara läge att gå emot dom.

Vill du spela på hockey, men inte känner att du har tiden att gå igenom alla faktorer så finns det en hel del hjälp på internet. Flertalet hemsidor erbjuder gratis analyser och speltips där trupplägen, odds, och mycket annat är samlat. En av dessa hemsidor som erbjuder gratis analyser och speltips på hockey är Spelcash.

Undvik att betta på formen!

Det är väldigt vanligt bland gemene man att enbart kolla igenom vad båda lagen har för form inför en match. Har ena laget tre raka segrar medan det andra laget har tre raka förluster så borde ju utgången vara given? Riktigt så enkelt är det tyvärr inte.

Ett lag som vunnit tre raka matcher behöver nödvändigtvis inte stått för tre bra prestationer. Laget kan mycket väl har varit det sämre laget i tre raka matcher, men genom lite medstuds här och där kommit undan med tre raka segrar. Med insatserna som laget har bakom sig så kan man se att en förlust bara kommer närmare och närmare om inte nivån i prestationerna höjs.

Ett lag som förlorat tre raka matcher kan mycket väl stått för tre bra prestationer, men kommit därifrån med noll segrar. Laget kan ha vunnit skottstatistiken alla tre matcher, men stött på målvakter som stått på huvudet några matcher i rad. Med dessa prestationer kan vi då se att laget kommer närmare och närmare en vinst.

Så kontentan av detta är att man ska kolla mer på hur lagen har presterat i sina matcher, och inte stirra sig blind på slutresultaten. Bollen är rund, pucken är platt, och prestationer betyder mer än resultat i det långa loppet.

Blanda inte in känslor

En väldigt vanlig sak man gör när man bettar är att backa sitt favoritlag så ofta det går. Fans har allt som oftast en övertro när det kommer till deras lag, och därför har de svårt att göra en korrekt analys av just dessa matcher. 

Så när det kommer till spel på laget du supportar, så ska du alltid tänka till en extra gång. Är oddset verkligen bra, eller vill jag att dom ska vinna så pass mycket att jag förvandlar oddset till bra i mitt huvud?

Ett bra tips är att undvika att betta på det laget du supportar om du känner att du inte kan hålla känslorna och spelen isär. När du bettar på laget du supportar så blir din analys som sagt ganska enkelt felriktad. En förlust svider dessutom extra mycket då du inte bara missar ett spel, utan att även ditt lag förlorar. 

Jämför odds

En väldigt vital del när det kommer till betting generellt är att jämföra odds. Alla spelbolagen har olika odds, och det finns alltid ett spelbolag som har det högsta oddset på marknaden för ett specifikt utfall.

Genom att öppna spelkonto hos fler än ett spelbolag så kommer dina möjligheter att lyckas öka drastiskt. Men hur stor skillnad kan det egentligen göra om jag spelar till oddset 1,89 istället för 1,82 undrar då många?

För ett enskilt spel så betyder det inte särskilt mycket, men i det långa loppet så kommer det handla om många tusenlappar. Spelar du till 1,82 istället för 1,89 konstant, så kommer du förlora sju kronor på varje satsad hundralapp. Om Coop säljer sitt kaffe för 50 kronor medan ICA säljer sitt för 57 kronor, vart går du?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN