Hockey äger nästan alltid rum på inomhusarenor och genom åren har flera av dem blivit historiska. Deras värden i våra ögon beror inte på att arenorna är häftiga eller enorma, utan för att det utspelat sig magiska matcher och stunder i dem.

Några av NHL:s främsta arenor idag är Bell Centre (vars föregående stadium vi kommer att prata om längre fram), PPG Paints Arena som Penguins spelar på och SAP Center, Sharks hemmaborg. Hit kommer nyfikna besökare och hängivna supportrar från alla världens hörn. Många av de som följer de drabbande stunderna väljer att höja spänningen ytterligare genom att spela på matcherna. Har du inte provat på det kan du läsa om spelbolag på Casinoguide, som bland annat har skrivit en recension av MrGreen som tusentals spelare vänder sig till.

Låt oss titta på några av de legendariska hockeyarenorna som förgyllt sporten med ögonblick vi sent kommer att glömma.

The Spectrum

I Philadelphia ligger arenan The Spectrum, som av flera anledningar skulle komma att bli världskänd. År 1968 blåste taket av, vilket gjorde att hemmalaget fick spela resten av sina matcher den säsongen i Quebec. Och under 1974, när Philadelphia Flyers stod inför finalen i Stanley Cup, så sjöng Kate Smith låten “God Bless America”. De vann matchen och därefter skulle låten ge dem tur inför kommande stormöten.

Madison Square Garden

Madison Square Garden i New York är en av världens mest berömda samlingsplatser för flera sporter och konserter. Arenan har tillhört New York Rangers sedan 1968, men också basketlaget New York Knicks herr och damlag. Sportsligt har vi sett en hel del titlar kammas hem på denna ikoniska arena. Vad gäller artister som varit där kan vi lyfta fram stora namn som Bob Dylan, Jimi Hendrix, The Who och Bruce Springsteen (“The Boss” har spelat där hela 47 gånger).

Forum de Montréal

Mellan 1926 och 1966 var Forum de Montréal arena till Montreal Canadiens innan den K-märktes och gjordes om till nöjesanläggning för att ersattas av Centre Bell. Här har det spelats otaligt många stora matcher; mellan 1956-1960 vann Canadiens fem raka guld och fyra konsekutiva mellan 1976-1979. Några av de största spelarna som kallat arenan för deras hem är Jean Beliveau, Jacques Plante, Rocket Richard, Henri Richard, Doug Harvey och Guy Lafleur. Många anser att Forum de Montréal är världens mest legendariska hockeyarena.

Kommentarer

Kommentarer