Tre Kronors odds inför VM

0
223
Foto: Henric Wauge
2020 kommer att präglas av sport och det arrangeras såväl fotbolls-EM som OS. Innan det är dags för dessa sommarsporter väntar däremot det årligt världsmästerskapet i ishockey och Tre Kronor har mycket att bevisa. 

Efter att ha blivit världsmästare två år i rad åkte de ut i en förnedrande kvartsfinal mot Finland förra året. Nu är det tydligt att landslaget är ute efter revansch, och laget briljerade i den senaste turneringen i Euro Hockey Tour (ETH).

Välkomna vinster

Efter en trög start verkar det som att Tre Kronor har kommit på fötter igen. De fullkomligt krossade sitt motstånd på hemmaplan i Beijer Hockey Games i början av februari. De har visserligen redan vunnit en av turneringarna i Euro Tour Hockey, vilket var Channel One Cup, men det var först nu som de vann överlägset. Den allra ljuvaste vinsten var mot Finland och Sverige segrade med 5-1. Tjeckien leder just nu ETH före Sverige med en turnering kvar. Carlsson Hockey Games spelas mellan den 30 april och 3 maj. Det är sista chansen för förbundskaptenen att utvärdera spelarna inför VM.

Spekulationer om truppen

I april blir det klart vilka NHL-spelare som blir tillgängliga för VM. De amerikanska klubbarna är tydliga med att de inte tänker släppa några spelare om deras klubblag går vidare till slutspelet. Det finns däremot gott om spelare att hämta ändå och frågan är hur många NHL-spelare som kommer att plockas in. Under VM 2017 och 2018 utgjorde de en majoritet i den svenska truppen, men det finns bra spelare att hämta från SHL och de andra ligorna också. Linus Johansson, som till vardags spelar i Färjestad, gjorde sina två första landslagsmål i segermatchen mot Finland. Utöver honom är intressanta namn för VM bland annat Samuel Fagemo, Daniel Zaar, Lasse Johansson och Carl Klingberg.

Oddsen för VM i Schweiz

VM hålls som vanligt i maj, och kommer att spelas mellan den 8 och 24. Den här gången är det Schweiz som är värdnation och matcherna kommer att spelas i städerna Zürich och Lausanne. Samtliga slutspelsmatcher kommer att spelas i den förstnämnda staden.

Sverige hamnade i grupp A och kommer inte att möta Finland eller Ryssland förrän i ett eventuellt slutspel. För att ta sig dit måste de först ta sig förbi lag som Kanada, Tjeckien och Slovakien, såväl som Danmark, Tyskland, Storbritannien och Vitryssland. Sverige spelar sin första match mot Tjeckien den 8 maj. Enligt oddsen vid betting online är det Tre Kronor som är favoriter. De har det bästa matchresultatoddset på 1.70. Tjeckernas odds är 3.50 medan oddset för att matchen slutar oavgjort är 4.25. Ishockey är en av de sporter där det går att spela på flera bettingformer under en match. Redan nu finns det odds för såväl över/under, handikapp och antal mål. Ju närmare VM kommer desto fler odds kommer att släppas, t.ex. för vilket lag som vinner hela VM.

Det förväntas inte tas några beslut om VM-truppen förrän efter att NHL har avslutats, den 5 april. Först då har Garpenlöv och hans assisterande tränare alla tillgängliga spelare framför sig, och kan ta det slutgiltiga beslutet om vilka som ska försöka spela till sig Sveriges, förhoppningsvis, tolfte VM-guld.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.