Den pågående SHL-säsongen börjar närma sig sitt slut, och den 12:e mars vet vi definitivt var lagen hamnar i seriespelet. Därefter börjar säsongens slutspel där allting står på spel för de sex lag som kvalificerar sig vidare. I skrivande stund är kampen om att direkt få spela kvartsfinal tajt.

Ishockey tillhör Sveriges absolut största sporter där fans från varje stad följer dramatiken. I det här skedet av säsongen börjar det bli riktigt spännande, och förstås extra intressant för den som spelar på matcherna. Är du själv aktiv på spelmarknaden, så ta tillfället och jämför svenska bettingsidor för att se vilket spelbolag som passar dig bäst.

Vilka går vidare till kvartsfinal med Luleå?

Det är jämnt i tabellen och flera matcher kvar att spela, men för Luleås del måste direktbiljetten till kvartsfinal anses vara säkrad. I skrivande stund leder de ligan bekvämt med ett gap ner till tvåan Färjestad och trean Rögle. Så vilka följer med Luleå HF till slutspelet i SHL säsongen 2019/2020?

Genom att kika på ligatabellen kan vi konstatera att det är nio lag som gör upp om de sex gyllene platserna. I dagsläget kvalificerar sig ovan nämnda lag, tillsammans med Frölunda, Skellefteå och och Djurgården. Men det finns flera lag som knackar på dörren.

Örebro, HV71 och Malmö är alla med i leken, och det skiljer sig bara sex poäng mellan sjätte- och niondeplats. Men oavsett hur det går för dem under resten av ligaspelet verkar det som att samtliga får spela åttondelsfinal. Det är nämligen en bra bit ner till Växjö på tiondeplats, och därefter ytterligare tre poäng till elvan Brynäs.

Då spelas slutspelen

Efter att seriespelet tar slut i mitten av mars behöver vi inte vänta länge på resten av säsongen. Redan den 14:e mars drar åttondelsfinalerna igång, och därefter kommer de vinnande lagen att ställas mot SHL:s etta respektive två. De matcherna drar i sin tur igång den 20:e mars.

Den 4:e april kickar den nagelbitande spänningen igång på allvar. Då inleds nämligen semifinalerna, som pågår fram till den 16:e april. Den avgörande finalomgången börjar 18:e april och fortsätter som längst till den 2:a maj.

Samtliga slutspelsmatcher sänds på antingen TV4, TV12 eller streamingtjänsten C More. Ja, det återstår att se ifall Luleå tar hem rubbet, eller ifall något annat lag kan överraska dem. Vilka tror du kommer att stå som segrare när allt kommer omkring?

Kommentarer

Kommentarer