Starka värvningar av HV71

Nykomlingen i SHL, HV71 har gjort klart med flera nyförvärv den senaste tiden. De har presenterat bland annat André Pettersson, Andy Miele, Sam Vigneaults och finske OS-mästaren Joonas Nättinen.

HV71 gör en stjärnvärvning inför comebacken i SHL. Forwarden André Petersson återvänder till Jönköpingsklubben efter spel i NHL och KHL, något som det kanske gick att spela på hos bet365 Norge.

André Petersson, 31 år, kom till HV71 2006 eftersom han skulle gå på hockeygymnasiet i Husqvarna. Nu återvänder han.

Inför säsongen 2009 fick han sitt första a-lagskontrakt med HV71. Det betyder att han var med när klubben tog sitt fjärde SM-guld.

Nu, mer än ett decennium senare, återvänder forwarden. Detta efter spel i både NHL och KHL. Förra säsongen spenderade han i Dynamo Moskva. I våras valde han dock att bryta kontraktet med klubben på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

”Det är fantastiskt! Jag har gått runt och varit sugen på att spela i HV71 ett par år och att det nu äntligen är klart känns naturligtvis bra. HV71 betyder mycket för mig”, säger André Petersson i ett pressmeddelande.

De senaste åtta åren har Petersson spelat i KHL och ofta legat i toppskiktet av poängligan. På 326 matcher blev saldot 255 poäng.

”André är en av de bästa svenska spelarna som spelat i KHL och har producerat på en hög nivå under lång tid. En spelare som kan bryta en matchbild med sin klubbteknik och offensiva kraft”, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

OS-kaptenen

USA:s OS-kapten i Peking tidigare i år, Andy Miele, ska spela ishockey i SHL till hösten. Centern har skrivit på för ett år med HV71.

HV71 är tillbaka i SHL efter en säsong i hockeyallsvenskan. Till comebacken har man gjort klart med Miele som de två senaste säsongerna spelade i ryska Nizjnij Novgorod (80 poäng på 102 matcher). Han avslutade den senaste säsongen i den schweiziska ligan för Lausanne (nio poäng på sju matcher).

”Andy är en väldigt skicklig center som gjort mycket poäng i hela sin karriär och som kommer att ge vår offensiv en ytterligare dimension”, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Miele har spelat i SHL tidigare. Säsongen 2017–2018 inleddes i Malmö och avslutades med SM-guld för Växjö.

Värvar från Hockeyallsvenskan

Sam Vigneaults första säsong på svenska ishockeyrinkar skapade intresse hos andra klubbar.

Nu har 26-åringen skrivit på för HV71, som i våras tog klivet tillbaka till SHL.

”I Sam får vi en center som är skicklig i det offensiva spelet med ett bra passningsspel, men som också är stark på pucken och intensiv i det fysiska spelet”, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Kanadensaren Vigneault, vars kontrakt med Jönköpingsklubben gäller i ett år, gjorde 41 poäng (14+27) på 46 matcher för hockeyallsvenska Modo.

OS-guld som glimmar

HV71 spetsar truppen med lite guldglans. Jönköpingsklubben, som i våras tog steget tillbaka till SHL, värvar den finländske OS-guldmedaljören Joonas Nättinen.

Den 31-årige forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt.

”HV71 är en klubb med höga ambitioner och jag ska göra allt jag kan för att bidra till klubbens framgång med hårt jobb och en proffsig inställning”, säger Nättinen i ett pressmeddelande.

Finländaren har tillbringat de senaste fyra säsongerna i KHL. Han har även tidigare spelat SHL-hockey med Modo.

”En stark högerfattad spelare som kan användas både som center och ytterforward. Joonas spelar med en smartness över hela banan och har värdefull rutin från de stora matcherna. Vi är glada att han väljer HV71 som sin nästa klubb”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN