Snart dags – allt om kända TV-spelet

Snart är det dags för en höjdpunkt utanför isen. TV-spelet NHL18 släpps i mitten av september. Här är allt att veta om det kända spelet inför släppet.

Varje år släpper TV-spelsutvecklarna på EA Sports spelet NHL18. Om ett par veckor är det dags igen. Den här gången med ett gäng nyheter. Icke att förglömma så tävlar Hockeybladet ut ett par exemplar. Här är allt du behöver veta inför släppet.

Nya spellägen – nya möjligheter

Nytt år och nya möjligheter för spelutvecklarna. Sedan TV-spelen anpassades till konsolerna Playstation 4 och Xbox One har NHL-spelen blandat och gett. Dock har man fått rätsida på känsla och grafik. Samtidigt så går utvecklingen framåt. Precis som i verkligheten. Det är en av sakerna som man poängterar mer än en gång från EA:s och Dice’s sida. Samtidigt som dagens spelare kliver in i världens bästa liga och tar över med fart och fin teknik ska spelet gå samma framtid till mötes. Detta kan ni bland annat läsa om i kommande intervjuer med spelets producenter som varit på besök från Kanada. Allt från passningar mellan benen till bättre kontroll för att sätta en ”Foppa”-straff och bättre defensiv klubbkontroll.

Men när kan vi använda alla nya möjligheter då? När vi spelar de nya spellägena såklart! Nytt för i år är främst spelläget ”Threes”. Ett spelläge för alla. När producenterna vill få in den breda publiken är detta ett utmärkt spelläge. Snabb tre-mot-tre-hockey på förminskad rink med egna regler. Straffslag istället för utvisningar, ”moneypuck” för extrapoäng vid mål och maskotar. I det här spelläget kan man få chansen att slänga in en maskot i matchen om man har tur. ”Threes” kan spelas på flera vis. Antingen ”circuit mode” för att resa över Nordamerika med sitt egna lag och utveckla det på vägen eller bara enkla matcher.

HockeyAllsvenskan och Stockholm i NHL

Två andra spellägen har utvecklats. Lagspelet online, EASHL, har utökats med tre-mot-tre. Sedan så har även offlineläget, Franchise Mode, utökats. Allt för att få med expansionsmöjligheterna. Bygg upp Vegas Golden Knights och drafta ihop ett lag eller bygg upp en 32:a franchise. Då kan du välja städer över hela världen att utgå ifrån. Från Stockholm till Helsingfors och S.t Petersburg.

Sedan har vi den kanske största nyheten med svenska ögon. HockeyAllsvenskan är ny för i år! Den svenska andradivisionen finns med i årets upplaga av NHL18. Detta tillsammans med en rad andra ligor. Bland annat Schweiziska NLA, Österrikes Erste Bank Eishockey Liga och så lagen från turneringen CHL.

Vinn kända TV-spelet

Sedan tidigare har Hockeybladet tävlat ut ett exemplar av NHL18. Ni har fram till imorgon den 1/9 på er att delta via vår Facebook-sida. Läs mer HÄR och lycka till!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN