Smått och gått från SHL

Snart är det premiär för SHL och här följer lite smått och gått från uppstarten i CHL och ett nyförvärv i norr.

Under helgen har de första matcherna i Champions Hockey League spelats. Då har det gått som på räls för de svenska lagen, innan serien startar kan du spela på bet365 bonuskod 2022

Under söndagen vann de tre SHL-inslagen, Skellefteå, Färjestad och Luleå, sina matcher i CHL. Skellefteå och Luleå tog knappa segrar med uddamålet, Skellefetå vann på övertid på tjeckiska Trinec. Luleå segrade med 3–2 under ordinarie tid borta mot Sparta Prag.

Färjestad krossade tyska Straubing Tigers 6–1 på hemmaplan. Nu har det spelats två omgångar gruppspelet i CHL och de svenska lagen Luleå, Frölunda, Rögle och Färjestad, toppar sina grupper på maximala sex poäng. För Skellefteå har det startat trögare, två poäng få två matcher.

Meriterad forward till Luleå

Nu är den välmeriterade toppforwarden Leo Komarov, 35, från Finland är klar för Luleå. Luleå har varit på jakt efter en ny toppforward sedan toppnamnen Linus Omark och Pontus Andreasson lämnat klubben efter fjolårssäsongen. Leo Komarov har sajnat ett ettårskontrakt med vicemästarna från Norrbotten.

– Han har varit en av våra prioriterade spelare sedan slutet på juni. Så efter en lång process är vi till slut i mål och det känns väldigt bra, säger Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson till klubbens sida.

Komarov har spelat runt 500 NHL-matcher för Toronto och New York Islanders. Förra säsongen spelade han främst i KHL för SKA S:t Petersburg och han vann OS-guld med Finland.

Vann VM 2011

– Inför beslutet har jag pratat med de finska spelarna i laget och med (Linus) Omark och (Sami) Lepistö för att höra vad de tycker om föreningen. Och de har bara haft bra saker att berätta, vilket gjorde att mitt huvud vändes norrut mot Norrbotten, säger Komarov.

Frölunda slaktade tyska Eisbären Berlin, där Christian Folin målade redan efter 25 sekunder och sedan skulle Frölunda hitta sätta pucken i nät ytterligare sex gånger innan matchen var slut.

Frölunda radade upp sju olika målskyttar för Frölunda i matchen där Nicklas Lasu avslutade krossen med knappt fyra minuter kvar av matchen.

Regerande mästarna i CHL, Rögle fick det tuffare mot ungerska Fehervar som tog ledningen i den andra perioden. Ungrarna lyckades hålla ledningen till dess att det var nio miunter kvar. Med sju minuter kvar av matchen satte Marco Kasper det avgörande målet och slutresultatet skrevs till 2–1 för skåningarna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN