Mitt i vår svenska SHL-dramatik pågår även en slutstrid i norska GET-ligaen som inte är desto mindre spännande. Det är bara några omgångar kvar av grundserien och Vålrenga har en trygg ledning. Men kan de sy ihop säsongen och vinna slutspelet?

Regerande mästarna Storhamar Hockey är minst sagt intresserade av att försvara sitt guld från förra våren men i seriespelet är det alltså Vålerenga som har imponerat mest och leder. Men precis som vi vet är det sällan serien som är det som räknas. I slutspelet kan vad som helst hända och ska vi tro spelbolagens odds är det Storhamar som står som favoriter till att försvara sitt guld. Rizk erbjuder oddset 2.65 för Storhamar som segrare, för Vålerenga är samma odds 3.30.

Vålerenga är en av giganterna inom norsk ishockey men nu var det tio år sedan senaste NM-guldet, kanske är det upplagt för ett jubileumsguld för de blåvitröda från Oslo. Bortsett från fjolråets guld för Storhamar har det dock varit ett annat lag som dominerat norsk ishockey de senaste åren. Den nuvarande ligatrean Stavanger Oilers vann NM-gulden varje år från 2012 till 2017. Spelbolagen ser Stavanger som en utmanare men kanske ingen favorit till 2019 års guld. Hos Casinoer.com kan du hitta och jämföra norska spelbolag som erbjuder spel på bland annat GET-ligaen men även svensk och internationell ishockey.

Bakom den topptrion då, hur ser det ut där? Ja, enligt spelbolagens odds ska inget annat lag kunna blanda sig in i striden om det inhemska norska ”gull” men eftersom att åtta av nio lag i serien tar sig vidare till slutspel finns det såklart öppningar för skrällar. Jumbon Ringerike är redan avhängd vilket gör att det redan nu står klar vilka som får chansen att spel om guldet. Hos Rizk rankas lagen som går till slutspel i följande ordning: Storhamar, Vålerenga, Stavanger, Lillehammer, Frisk/Asker, Sparta Sarpsborg, Stjernen och Manglerud.

Som sig bör i grannlandet väst har vi också flera svenska stjärnor som levererar på hög nivå. Svenska Vålerengaspelaren Rasmus Ahlholm, med förflutet i Djurgårdens J20 samt Haninge och Huddinge, leder faktiskt hela seriens poängliga och har gått från klarhet till klarhet under sina fyra säsonger i Norge. I den andra titelutmanaren hittar vi också en svensk poängfarlig spelare med att kanske lite mer välbekant namn, även i Sverige. Victor Svensson, som spelat allsvenskt med Malmö Redhawks och Oskarshamn, ligger sjua i poängligan och vill säkert vara med och bidra till sin egen och sitt lags andra raka ligatitel. Spelare som lyckas bra i GET-ligaen är inte sällan hett material på den svenska marknaden så det kan vara intressant att hålla koll på. Kanadensiske Gary Nunn som vann poängligan förra säsongen (62 poäng på 45 matcher) har ett namn som kanske också kan klinga lite bekant. Efter säsongen lämnade han Frisk Asker och skrev på för AIK. Där har han nu stått för 20 poäng på 31 matcher.

Med andra ord, det är en spännande strid att följa även i Norge. Såväl i poängligan som i slutspelet. Vem vet, kanske är den norska hockeyligan på väg mot ett genombrott på sikt.

Kommentarer

Kommentarer