Så får du utlopp för din hockeyfeber när säsongen ligger på is

Nyligen skrev Expressens hockeybilaga om när Rögle kammade hem sin första titel i klubbens historia i samband med att man för första gången spelade CHL.

Rögle fick en flygande start på CHL-finalen mot Tappara från Finland och efter ynka tre minuter satte Daniel Zaar 1-0 vilket gjorde att laget ökade på sin ledning även i den andra perioden. Under de gastkramande slutminuterna höll finnarna flera gånger på att göra mål men Rögle lyckades hålla igen och efter 1 timmes intensivt spel hade laget från Ängelholm vunnit CHL 2022.

Vinsten innebär inte endast ära och prestige utan dessutom cirka fem miljoner kronor i prispengar som går rakt till Rögles kassa inklusive det man redan kammat hem under grupp- och slutspel. Mattias Sjögren klassade klubbens prestation som fantastisk och en riktig krigarinsats i en svårspelad match. Nyheten om Rögle är bara en av många som inbitna hockeyfans följer och gläds åt. Något svårare är det dock att få utlopp för sin hockeyfeber är säsongen ligger på is. I den här artikeln delar vi med oss av några förslag du kan ägna dig åt under tiden.

Digitala spel

Nog kan det uppfattas som tråkigt när säsongen är slut – som tur är innebär tekniska framsteg, ökad digitalisering och utbredd internetanvändning att det finns gott om alternativ för den som vill sysselsätta sig med annat ett tag men i hockeyns tecken. EA Sport som bland annat står bakom de populära FIFA-spelen står även bakom NHL 21, ett spel där du kan stajla på isen och spela hockey på ditt sätt. NHL 21:s senaste utgåva är enligt egen utsago smartare, snabbare och snyggare och innehåller innovativa drag och massiva förbättringar på bägge sidor om pucken. Den som vill ta det lite mer piano kan förslagsvis utforska mer lekfulla alternativ såsom slots på den uppsjö av olika gamingsajter som finns tillgängliga på nätet. Vi rekommenderar förslagsvis en slot med hockey- eller i vart fall istema såsom exempelvis Hockey League Slots eller Hockey Hero.

Konsumera populärkultur med hockeytema

Ett annat sätt att få utlopp för hockeyfebern mellan säsonger är att ge dig in i populärkulturens värld och utforska filmer, serier, dokumentärer, poddar och böcker där hockey löper som en röd tråd. Ett första förslag är att läsa boken Salming: legendaren nr 1 skriven av författaren Hasse Andersson och hockeylegenden Börje Salming själv. I boken får vi följa Salmings resa från Kiruna vidare till topplaget Brynäs i Gävle, Tre Kronor, Europa och världen för att sedermera hamna i NHL, världens mest prestigefyllda liga. Boken erbjuder en unik inblick i Salmings inställning, speluppfattning, vilja och skridskoåkning – samtliga element som gjort honom till den mästare han är på isen.

Ett annat tips är att kolla in dokumentären Hockeyns historia på Svt Play. Tre Kronor är idag ett självklart och älskat lag bland svenskarna men så har det inte alltid varit. Dokumentärfilmarna Jens Lind och Albert Svanberg tar i denna dokumentärserie på tre delar med oss på en resa genom 1900-talet och ishockeyns blygsamma start från en okänd sport till en nationell passion. Vi kan avslutningsvis tipsa om NHL-podden med Bjurman och Ekeliw som tar tempen på den internationella ishockeyn och avhandlar viktiga nyheter och trender.

Hitta alternativa sporter

Den som är van vid att spela ishockey själv kan under sin paus från isen förkovra sig i andra sporter – förslagsvis sådana som övar upp färdigheter som även lämpar sig i ishockeyrinken. Bland de mest självklara alternativen återfinns givetvis bandy som ju delar en hel del likheter med hockey men som spelas på fast mark och med en boll istället för en puck. Ytterligare en sport som spelas med klubba men som är betydligt lugnare och mindre adrenalinfylld än hockey är golf. Här kan du istället vässa ditt tålamod och förmågan att hålla huvudet kallt i pressade lägen. Ett avslutande tips är att öva löpträning i terräng för att bättra på flås och kondition lagom till att säsongen drar igång igen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN