Ryan Lasch stor matchhjälte för Frölunda

Ryan Lasch är tillbaka i Frölunda och det med besked. Inför över 10 000 åskådare i Scandinavium var det så klart emotionellt efter matchen.
– Jag brukar inte få gåshud, men det var verkligen känslosamt, säger Lasch.

Säsongens hittills högsta publiksiffra hämtar vi från Scandinavium där Ryan Lasch höll hov inför 10 702 personer. Det är nästan så att ett spel med lyllo casino bonus skulle sitta på sin plats. Det var en lyrisk matchvinnare efter matchen.

– Det var speciellt. Det finns ingen hockey utan supportrarna. Så jag är glad att vi lyckades prestera, säger Frölundaforwarden.

Tillbaka i Frölunda

Efter att Frölunda åkt ut i raka matcher mot Rögle i slutspelet fanns en plan och ett mål. Målet var att Frölunda skulle bli så mycket bättre i powerplay och planen var enkel. Ryan Lasch skulle tillbaka till Göteborg, Scandinavium och Frölunda.

Det betalade sig direkt då laget öser in mål i numerärt överläge, bara i matchen mot Örebro igår levererades det tre mål i spelformen. Ett mål och två assist från den spelskicklige veteranen. Målet var dessutom en riktig delikatess, då Lasch vallade pucken in i mål via Örebromålvakten, Jhonas Enroths rygg.

– Det finns några alternativ, men så fanns det ett litet hål där för mig så varför inte försöka, säger Ryan Lasch till TT och fortsätter:

– Det kändes väldigt bra, för jag har haft så många chanser. Men nu är jag glad att jag sparade det till nu. Det var rätt känslosamt. Jag brukar inte bli sådan, men jag kunde inte lägga band på mig efter det målet.

Kritisk tränare

Niklas Eriksson, tränare i Örebro, är efter matchen kritisk till sina spelare som tar onödiga utvisningar, som man dessutom får baklängesmål på baklängesmål på grund av.

– Som matchen fortlöper får vi betala dyrt för våra utvisningar, säger Örebrotränaren Niklas Eriksson besviket.

Eriksson tycker också att laget borde gjort ett par mål på de chanser man skapade i matchen, speciellt under den andra perioden.

– Vi skapar riktigt bra chanser i andra perioden. Men vi hade behövt göra mål på våra bra chanser.

Örebro fortsatte att trycka på i den sista perioden och slutsiffrorna skrevs till 4-2 till Frölunda. Det Örebro får se till att ta med sig hem till Närke är att man i alla fall gjorde sista målet för kvällen. Dessutom har klubben hemmapremiär med publik för första gången på nära 19 månader imorgon lördag när Malmö kommer på besök till Berhn Arena i Örebro.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN