Potentialen hos Malmö Redhawks

0
280
Foto: Erik Edgren

Snart väntar en ny SHL-säsong och varför inte prata lite om vart potentialen ligger. Det var tidigare denna månad som Malmö Redhawks gjorde klart sin trupp och laget behöver nu gå in med nya, färska förväntningar.

De tidigare åren då man har spelat har det mestadels handlat om att undvika dåliga resultat och istället blicka framåt och fokusera på vad som kan åstadkommas och hur man kan flytta uppåt i tabellen.

Förra säsongen gick bra och man gick upp i toppen och stred om guldet. Dock var det kvartsfinalplats om något som Redhawks kunde sikta på, men med facit i hand så lyckades dem alltså jobba sig till en semifinalplats, vilket inte är dåligt presterat om tittar på utvecklingen hos laget.

Potentialen hos Malmö Redhawks
Foto: _becaro_

Många namn har försvunnit från laget som har haft stor betydelse, vi pratar så klart om Andreas Thuresson, Andre Benoit och IIlari Fippaula, som av många anses vara seriens kvickaste spelare. Spelare har dock inte bara fallit bort, Johan Olofsson som kritade på för två år finns med denna säsongen. Laget står sig fortfarnade och många räknar med att de kommer gå starkt in i den kommande säsongen. Sen finns det alltid SHL odds att förhålla sig till och se hur de utvecklar sig. I och med att laget räckte ändra fram till semifinal så bör de laget som gäller nu kunna prestera precis lika bra om inte bättre. Vad är det då som pekar mot att Malmö Redhawks faktiskt kan åstadkomma en SM-guld? Låt oss titta på några faktorer.

Potentialen hos Malmö Redhawks
Foto: Erik Edgren

Utmaningen

Det är inte annat än jämnt i SHL i år, det är inte många som kan säga något annat. Tittar man dock på de utmanande lagen som Malmö står inför så är det flera lag som har tappat stora spelare( som iof Malmö också gjort ), även om Malmö på något sätt känns bättre rustade inför denna säsongen.

Vem skyddar kassen

Att Malmö lyckades med att behålla Oscar Alsenfelt i ytterligare en runda kommer nog visa sig vara av betydande vikt då målvakten har visat sig stark som bara den under SHL. Det finns även bra backup i form av Cristopher Nilstorp som är redo att hoppa in när det behövs. Bara målvakterna här bör säga mycket om vad Malmö har att komma med.

Bra ledning

Malmös tränare Peter Andersson vet tydligen hur man leder ett hockeylag och har visat det. Han har även en assisterande tränare som övertygar och gör ett bra jobb han med. Redhawks har helt enkelt en väldigt stark tränarstab när man tittar på SHL i allmänhet. Och en viktig faktor om man ska ha någon chans till guldet den här gången.

Anfallet

Forwards som har möjlighet att vinna poängligan. Det är ett kompetent gäng som ser till att leda laget längs fram och fartfyllda spelare som är smidiga, skarpa och kan utmana på riktigt. Malmö har utan tvekan det lag där spelare har en chans att individuellt sticka ut och leda i poängligan. Även det här är något som prickar in varför Malmö Redhawks är så heta den här säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.