Home Artikel Oliver Ekman-Larsson kan ha spelat klart VM redan innan kvartsfinalen

Oliver Ekman-Larsson kan ha spelat klart VM redan innan kvartsfinalen

0
Oliver Ekman-Larsson kan ha spelat klart VM redan innan kvartsfinalen
Foto: Bildbyrån
Det var redan klart att han skulle missa gruppspelsavslutningen mot Lettland. Nu kommer uppgifter om att lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson är ett osäkert kort även för resten av VM.
– Vår läkare och våra sjukgymnaster gör allt de kan för Oliver, säger Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv till TT.

Ishockey-VM är på väg mot slutspel och du kan få oddsbonusar på spel kring VM. För Sveriges del ser det mörkt ut för landslagskaptenen, backen Oliver Ekman-Larsson missade mötet med Norge i söndags kväll på grund av skada. Nu kommer uppgifter om att han kan missa resten av VM. Efter matchen mot Norge var det 0,1 procents chans att Ekman-Larsson skulle spela i sista gruppspelsmatchen mot Lettland. Nu meddelar landslagsledningen att den chansen är lika med noll.

Hoppas på slutspel

Nu kämpar Ekman-Larsson och det medicinska teamet på att backen, som gör sitt sjunde VM och har två guld i bagaget ska kunna bli spelklar till torsdagens kvartsfinal.

Nu handlar jobbet om att få Ekman-Larsson, som gör sitt sjunde VM och har vunnit två guld, i spelbart skick inför kvartsfinalen på torsdag. Hur stora de chanserna är försöker förbundskapten Garpenlöv tona ner något.

– Jag är ingen doktor så jag kan egentligen inte svara på den frågan. Skulle det vara så att det inte finns några förhoppningar så skulle han inte vara kvar här i VM.

Vinst ger kvartsfinal i Tammerfors

Vinner Tre Kronor matchen mot Lettland får de troligen ett enklare motstånd i kvartsfinalen, Tyskland, Danmark och Slovakien gör upp om de två sista platserna i slutspelet i Grupp A. Om lagkaptenen missar kvartsfinalen kan han komma att spela en eventuell semifinal.

– Det blir en massa spekulationer, jag känner att jag vill koncentrera mig på matchen i morgon och göra den klar, sedan är torsdag (kvartsfinalen) det vi ska ta ett beslut kring och framför allt han. Så vi får se vad beslutet blir, säger Garpenlöv.

Mörkar skadan

Vad det rör sig om för skada vill inte Garpenlöv säga, men backen täckte ett skott med baksidan av skridskon i turneringens andra match mot Tjeckien. Han fortsatte den matchen efter en läkarundersökning efter att ha haltat av isen. Han spelade de tre matcherna efter Tjeckienmatchen, men vilade mot Norge i gårdagens match. Frågan kom så klart upp om Ekman-Larsson skulle ha vilat andra matcher innan gårdagens match.

– Nej, det där sköts professionellt från vår läkare och våra sjukgymnaster och det har jag ingenting att anmärka på, svarade Garpenlöv på den frågan.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.